Pečené bataty: Ešte chutnejšie ako americké zemiaky
4. 11. 2019, 14:28 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:21)

Zdroj: Anza
Reklama
Pečené bataty: Ešte chutnejšie ako americké zemiaky
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg batát
- 1 ks olivový olej
- 1 ks hrubozrnnú morskú soľ
- 1 ks mleté farebné korenie
- 1 ks balkánsky syr
- 3-4 ks vetvičky tymianu
Postup
Krok 1
Bataty aj so šupkou umyjeme, osušíme a pokrájame na tenšie plátky. Zapekaciu misu potrieme olejom a postupne do nej ukladáme plátky zemiakov.
Krok 2
Osolíme, posypeme mletým farebným korením, pokvapkáme olivovým olejom, obložíme tymianom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 40 minút. Podľa chuti môžeme posypať balkánskym syrom.