Reklama

Pečené bataty: Ešte chutnejšie ako americké zemiaky

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Pečené bataty: Ešte chutnejšie ako americké zemiaky

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg batát
  • 1 ks olivový olej
  • 1 ks hrubozrnnú morskú soľ
  • 1 ks mleté farebné korenie
  • 1 ks balkánsky syr
  • 3-4 ks vetvičky tymianu

Postup

Krok 1

Bataty aj so šupkou umyjeme, osušíme a pokrájame na tenšie plátky. Zapekaciu misu potrieme olejom a postupne do nej ukladáme plátky zemiakov.

Krok 2

Osolíme, posypeme mletým farebným korením, pokvapkáme olivovým olejom, obložíme tymianom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 40 minút. Podľa chuti môžeme posypať balkánskym syrom.