Pečená Aljaška: Za pár minút si užijete teplý koláč aj studenú zmrzlinu v jednom
10. 9. 2017, 8:37 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:16)

Zdroj: Anza
Reklama
Pečená Aljaška: Za pár minút si užijete teplý koláč aj studenú zmrzlinu v jednom
- Dĺžka prípravy (min): 15
- Počet porcií: 10
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 1 ks nízke upečené tortové cesto (alebo hotový korpus z obchodu s vyšším okrajom)
- 1 ks ovocie podľa chuti (jahody, maliny, broskyne)
- 1-2 ks vanilkové nanukové torty
- 5 ks bielkov
- 1 ks 150-300 g cukru
Postup
Krok 1
Na hotový upečený alebo kúpený korpus dajte vrstvu miešaného ovocia. Na ovocie dajte 2 nanukové torty a rozotrite. Z mrazničky ich však vyberte len tesne pred použitím.
Krok 2
Vyšľahajte sneh z bielkov, pridajte cukor, dokonale navrstvite, sneh musí celkom prekryť zmrzlinu, aby nemala kade vytekať. Povrch nechajte nerovný, trošku kopcovitý.
Krok 3
Tortu dajte do rúry vyhriatej na 250 °C a pečte maximálne 5 minút. Zmrzlina sa neroztopí a pod zapečeným snehom, ktorý trochu zhnedne, ostane celá.