Reklama

Pečená Aljaška: Za pár minút si užijete teplý koláč aj studenú zmrzlinu v jednom

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pečená Aljaška: Za pár minút si užijete teplý koláč aj studenú zmrzlinu v jednom

  • Dĺžka prípravy (min): 15
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 1 ks nízke upečené tortové cesto (alebo hotový korpus z obchodu s vyšším okrajom)
  • 1 ks ovocie podľa chuti (jahody, maliny, broskyne)
  • 1-2 ks vanilkové nanukové torty
  • 5 ks bielkov
  • 1 ks 150-300 g cukru

Postup

Krok 1

Na hotový upečený alebo kúpený korpus dajte vrstvu miešaného ovocia. Na ovocie dajte 2 nanukové torty a rozotrite. Z mrazničky ich však vyberte len tesne pred použitím.

Krok 2

Vyšľahajte sneh z bielkov, pridajte cukor, dokonale navrstvite, sneh musí celkom prekryť zmrzlinu, aby nemala kade vytekať. Povrch nechajte nerovný, trošku kopcovitý.

Krok 3

Tortu dajte do rúry vyhriatej na 250 °C a pečte maximálne 5 minút. Zmrzlina sa neroztopí a pod zapečeným snehom, ktorý trochu zhnedne, ostane celá.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!