Reklama

ORECHOVÉ tyčinky: Bohaté Vianoce si pýtajú tento dezertík

kolace

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Na vianočnom stole by nemali chýbať.

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 20
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 200 g hrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 250 g zmäknutého masla
  • 5 ks bielkov
  • pol ks balíčka kypriaceho prášku

Na polevu:

  • 180 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 ks žĺtky

Postup

Krok 1

Maslo a cukor vymixujte do peny a pridajte ostatné suroviny na cesto. Nakoniec jemne vareškou primiešajte vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrite na vymastený a múkou vysypaný plech a dajte piecť na 15 minút pri 170 °C.

Krok 2

Pripravte polevu: Zo všetkých surovín vymiešajte hladkú zmes. Natrite ju na teplý korpus. Vychladnutý koláč so stuhnutou polevou krájajte na tyčinky nožom namočeným v horúcej vode.