ORECHOVÉ tyčinky: Bohaté Vianoce si pýtajú tento dezertík
9. 12. 2021, 10:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Na vianočnom stole by nemali chýbať.
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 20
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 200 g hrubej múky
- 200 g práškového cukru
- 200 g mletých vlašských orechov
- 250 g zmäknutého masla
- 5 ks bielkov
- pol ks balíčka kypriaceho prášku
Na polevu:
- 180 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 ks žĺtky
Postup
Krok 1
Maslo a cukor vymixujte do peny a pridajte ostatné suroviny na cesto. Nakoniec jemne vareškou primiešajte vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrite na vymastený a múkou vysypaný plech a dajte piecť na 15 minút pri 170 °C.
Krok 2
Pripravte polevu: Zo všetkých surovín vymiešajte hladkú zmes. Natrite ju na teplý korpus. Vychladnutý koláč so stuhnutou polevou krájajte na tyčinky nožom namočeným v horúcej vode.