Orechová PAŠTÉTA: Zelenina a oriešky si v tejto lahodnej nátierke náramne rozumejú
30. 12. 2023, 20:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Natália Jablonková
Reklama
Recept na nátierku s orechmi a zeleninou si dobre odložte! Isto ju nebudete robiť iba raz. Je výborná!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
35 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Recepty na NAJLEPŠIE PAGÁČIKY: Na tieto sa môžete spoľahnúť!ORECHOVÁ PAŠTÉTA
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT + CHLADENIE
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Orechová paštéta
Potrebujete:
- 1 cibuľa
- 1 stonka zeleru
- 1 strúčik cesnaku
- 150 g šampiňónov
- 125 g vlašských orechov
- 100 g kešu orechov
- 1 lyžička tymianových lístkov
- 50 g zmäknutého masla
- štvrť lyžičky mletej údenej papriky
- extra panenský olivový olej";i:10;s:31:"chlieb a zelenina na podávanie
POSTUP:
- Na panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu, zeler nakrájaný na malé kocky a poduste 3-4 minúty, kým nezmäknú.
- Pridajte prelisovaný cesnak a duste 1-2 minúty, kým nezačne voňať. Pridajte očistené a na veľmi tenké plátky nakrájané šampiňóny a opekajte 5 minút alebo do zmäknutia.
- Panvicu dajte preč z ohňa a nechajte vychladnúť. K zelenine primiešajte veľmi jemne nasekané alebo rozmixované vlašské a kešu orechy, tymian, zmäknuté maslo a údenú papriku.
- Dajte do misky a odložte do chladu. Paštétu podávajte s čerstvým chlebom a so zeleninou.