Reklama

Orechová PAŠTÉTA: Zelenina a oriešky si v tejto lahodnej nátierke náramne rozumejú

Orechová paštéta

Zdroj: Natália Jablonková

Reklama

Recept na nátierku s orechmi a zeleninou si dobre odložte! Isto ju nebudete robiť iba raz. Je výborná!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Recepty na NAJLEPŠIE PAGÁČIKY: Na tieto sa môžete spoľahnúť!

    ORECHOVÁ PAŠTÉTA

    8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT + CHLADENIE

    Potrebujete:

    • 1 cibuľa
    • 1 stonka zeleru
    • 1 strúčik cesnaku
    • 150 g šampiňónov
    • 125 g vlašských orechov
    • 100 g kešu orechov
    • 1 lyžička tymianových lístkov
    • 50 g zmäknutého masla
    • štvrť lyžičky mletej údenej papriky
    • extra panenský olivový olej";i:10;s:31:"chlieb a zelenina na podávanie

    POSTUP:

    1. Na panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu, zeler nakrájaný na malé kocky a poduste 3-4 minúty, kým nezmäknú.
    2. Pridajte prelisovaný cesnak a duste 1-2 minúty, kým nezačne voňať. Pridajte očistené a na veľmi tenké plátky nakrájané šampiňóny a opekajte 5 minút alebo do zmäknutia.
    3. Panvicu dajte preč z ohňa a nechajte vychladnúť. K zelenine primiešajte veľmi jemne nasekané alebo rozmixované vlašské a kešu orechy, tymian, zmäknuté maslo a údenú papriku.
    4. Dajte do misky a odložte do chladu. Paštétu podávajte s čerstvým chlebom a so zeleninou.

    Vyskúšajte aj ďalšie nápady z Dobrého jedla: