Reklama

Zázračný OCOT: Využijete ho nielen na dobrý šalát

Bylinkový ocot alebo olej

Zdroj: profimedia.sk

Reklama

Napríklad štamperlík kvalitného jablčného octu s kúskom nasekaného zázvoru a lyžicou medu v 300 ml vody sa stal nápojom minulého roka (aspoň v New Yorku).

Inak, o jablčnom octe a jeho zázračných schopnostiach sa v poslednom čase popísalo toľko, že aj keby ste z nich odobrali polovicu, stále sa dá považovať za elixír života. A aká je pravda?

Odborníci upozorňujú, že ho darmo budete piť každé ráno nalačno, ak nezmeníte stravovacie návyky, nebudete sa dosť hýbať… zároveň však pritakávajú, že jablčný ocot skvelo detoxikuje, upokojuje zápalové procesy v tráviacej sústave, odstraňuje nadúvanie, zvonka dodáva lesk vlasom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TOP 8 odrôd bazalky, ktoré rozhodne musíte mať! Objavte ich arómu, chuť a liečivé benefity

    Podobné účinky má vínny ocot z bieleho, červeného, ružového vína a balzamový (z hroznovej šťavy) dokonca prospieva našim cievam, lebo je bohatý na polyfenoly. Všetky druhy octu (aj ryžový) vznikajú kvasením alkoholu, ktorý sa fermentovaním uvoľňuje z ovocia, ryže, zo zemiakov, žita či z repy (klasický kvasný ocot) a v kuchyni sú na nezaplatenie. Ochutia šaláty, krémové polievky, tie zo strukovín vás vďaka lyžičke octu nebudú nafukovať… a určite z nich odlejte aj do smoothie a domácich dresingov či zálievok.