Reklama

Niečo pre gurmánov: Hovädzí JALAPEÑO BURGER s grilovanými paprikami a paradajkami je TOP

Reklama

Rozpáľte grily! Je najlepší čas na bugrer. Náš recept na hovädzí jalapeňo burger s grilovanými paprikami, paradajkami a so šalátom ulahodí aj najväčším gurmánom.

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 750 g mletého hovädzieho pliecka
  • 3 ks papričky jalapeňos
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 2 ks paradajky
  • 2 ks červené papriky
  • 1 ks červená cibuľa
  • 4 ks žemle na burger
  • 5-8 ks listov hlávkového šalátu
  • 1 ks horčica, kečup, majonéza

Postup

Krok 1

Gril pripravte na priame grilovanie s vysokou teplotou. Asi desať minút grilujte papričky jalapeňos aj papriky pod zatvoreným krytom. Priebežne otáčajte, kým ich šupka nebude zo všetkých strán opečená. Ešte z teplých paprík stiahnite šupku a odstráňte jadierka.

Krok 2

Červené papriky prekrojte po dĺžke na štvrtky. Jalapeňos papričky nakrájajte asi na centimetrové kocky. Paradajky a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska.

Krok 3

Vo veľkej mise zmiešajte mleté mäso, papričky jalapeňos, soľ a korenie. Vytvorte 4 rovnako veľké burgery, každý asi tak 1,5 cm hrubý. Palcom vytvarujte uprostred každého burgera plytkú jamku. Tak sa burgery prepečú rovnomerne a nenafúknu sa.

Krok 4

Rošt grilu potrite olejom. Burgery grilujte 8-10 minút pod zatvoreným vekom. Pred otočením sa uistite, či sa ešte nelepia na rošt. V poslednej minúte opečte žemle prekrojenou stranou dole.

Krok 5

Spodnú časť žemle potrite majonézou, položte na ňu list šalátu, plátok alebo dve paradajky, plátky cibule, grilovaný burger a nakoniec papriky. Pridajte kečup alebo horčicu a priklopte druhou polovicou žemle.