Niečo pre gurmánov: Hovädzí JALAPEÑO BURGER s grilovanými paprikami a paradajkami je TOP
14. 5. 2022, 14:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Rozpáľte grily! Je najlepší čas na bugrer. Náš recept na hovädzí jalapeňo burger s grilovanými paprikami, paradajkami a so šalátom ulahodí aj najväčším gurmánom.
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 750 g mletého hovädzieho pliecka
- 3 ks papričky jalapeňos
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 2 ks paradajky
- 2 ks červené papriky
- 1 ks červená cibuľa
- 4 ks žemle na burger
- 5-8 ks listov hlávkového šalátu
- 1 ks horčica, kečup, majonéza
Postup
Krok 1
Gril pripravte na priame grilovanie s vysokou teplotou. Asi desať minút grilujte papričky jalapeňos aj papriky pod zatvoreným krytom. Priebežne otáčajte, kým ich šupka nebude zo všetkých strán opečená. Ešte z teplých paprík stiahnite šupku a odstráňte jadierka.
Krok 2
Červené papriky prekrojte po dĺžke na štvrtky. Jalapeňos papričky nakrájajte asi na centimetrové kocky. Paradajky a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska.
Krok 3
Vo veľkej mise zmiešajte mleté mäso, papričky jalapeňos, soľ a korenie. Vytvorte 4 rovnako veľké burgery, každý asi tak 1,5 cm hrubý. Palcom vytvarujte uprostred každého burgera plytkú jamku. Tak sa burgery prepečú rovnomerne a nenafúknu sa.
Krok 4
Rošt grilu potrite olejom. Burgery grilujte 8-10 minút pod zatvoreným vekom. Pred otočením sa uistite, či sa ešte nelepia na rošt. V poslednej minúte opečte žemle prekrojenou stranou dole.
Krok 5
Spodnú časť žemle potrite majonézou, položte na ňu list šalátu, plátok alebo dve paradajky, plátky cibule, grilovaný burger a nakoniec papriky. Pridajte kečup alebo horčicu a priklopte druhou polovicou žemle.