RYBIE placky: Netradičné, ale veľmi chutné
Vyskúšajte rybu trochu inak, než klasicky opečenú na panvici.
- 45 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 gvarenej alebo dusenej ryby bez kostí
- 250 gvarených zemiakov
- 2 lyžiceroztopeného masla
- 2 ksvajcia
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
- 1 ksstrúhanka
- 1 kspetržlenová vňať
- 1 kstuk na opečenie
- 2 ksparadajky
Postup
krok
Rybie mäso roztrieme na kúsky a vmiešame do prelisovaných zemiakov. Pridáme petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, maslo a vyšľahané žĺtky.
krok
Z masy urobíme malé placky, namočíme ich do rozšľahaných bielkov a do strúhanky. Opečieme na tuku z obidvoch strán.
krok
Hotové placky ozdobíme petržlenovou vňaťou a obložíme plátkami paradajok.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Máte radi plnenú cuketu? Vyskúšajte ju s quinoou.

Mäsové ŠPÍZY NA KAPUSTE: Náš tip na ľahkú večeru
