RYBIE placky: Netradičné, ale veľmi chutné
22. 7. 2021, 13:04 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Vyskúšajte rybu trochu inak, než klasicky opečenú na panvici.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g varenej alebo dusenej ryby bez kostí
- 250 g varených zemiakov
- 2 lyžice roztopeného masla
- 2 ks vajcia
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks strúhanka
- 1 ks petržlenová vňať
- 1 ks tuk na opečenie
- 2 ks paradajky
Postup
Krok 1
Rybie mäso roztrieme na kúsky a vmiešame do prelisovaných zemiakov. Pridáme petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, maslo a vyšľahané žĺtky.
Krok 2
Z masy urobíme malé placky, namočíme ich do rozšľahaných bielkov a do strúhanky. Opečieme na tuku z obidvoch strán.
Krok 3
Hotové placky ozdobíme petržlenovou vňaťou a obložíme plátkami paradajok.