Reklama

RYBIE placky: Netradičné, ale veľmi chutné

placky

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Vyskúšajte rybu trochu inak, než klasicky opečenú na panvici.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g varenej alebo dusenej ryby bez kostí
  • 250 g varených zemiakov
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks strúhanka
  • 1 ks petržlenová vňať
  • 1 ks tuk na opečenie
  • 2 ks paradajky

Postup

Krok 1

Rybie mäso roztrieme na kúsky a vmiešame do prelisovaných zemiakov. Pridáme petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, maslo a vyšľahané žĺtky.

Krok 2

Z masy urobíme malé placky, namočíme ich do rozšľahaných bielkov a do strúhanky. Opečieme na tuku z obidvoch strán.

Krok 3

Hotové placky ozdobíme petržlenovou vňaťou a obložíme plátkami paradajok.