Reklama

Nepečená KOKOSOVÁ ROLÁDA s karamelom: Mňam, tak toto je DOBROTA!

Nepečená kokosová roláda s karamelom - výborný recept!

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nechce sa vám piecť? Máme pre vás vynikajúci recept na nepečenú kokosovú roládu s karamelom od našej cukrárky Veroniky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dokonalé SVIATOČNÉ REZY od Miňa Macuľu: Víťaz Pečie celé Slovensko ma SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    Premeňte tradičné oblátky na originálny sviatočný dezert. Naplňte ich kokosom a karamelom a vaši hostia budú nadšení. Tým, že oblátky prikryjete vlhkou utierkou, zmäknú a budú tvarovateľné. Pustite sa do jednoduchého receptu!

    Zdroj: Laura Witteková

    Nepečená kokosová roláda s karamelom - výborný recept!

    Kokosová roláda s karamelom

    2 ROLÁDY, PRÍPRAVA 45 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT + CHLADENIE

    Potrebujete:

    • 2 oblátky

    Na karamelovú náplň:

    • 100 g krupicového cukru
    • 120 ml vody
    • 80 ml silného espressa
    • 200 g maslových sušienok

    Na kokosovú náplň:

    • 100 g krupicového cukru
    • 3 lyžice vody
    • 100 g masla izbovej teploty
    • 100 g sušeného mlieka
    • 100 g strúhaného kokosu

    POSTUP:

    1. Tortové oblátky položte na vlhkú utierku a druhou vlhkou utierkou ich zakryte. Nechajte ich prikryté aspoň 30 minút.
    2. Na karamelovú náplň dajte do panvice s hrubším dnom roztopiť cukor na karamel. Opatrne prilejte teplú vodu zmiešanú s kávou a všetko dobre rozmiešajte. Odstavte a pridajte rozmixované sušienky. Premiešajte a náplň rovnomerne rozotrite na oblátky.
    3. Na kokosovú náplň vsypte do hrnca cukor, pridajte vodu, maslo a nechajte rozpustiť. Za stáleho miešania pridajte sušené mlieko a nakoniec strúhaný kokos. Všetko spolu premiešajte a náplň rozotrite na karamelovú vrstvu.
    4. Oblátky opatrne zviňte do rolády, zabaľte do papiera na pečenie a odložte do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne však cez noc. Potom už stačí roládu nakrájať na plátky ostrým, horúcim nožom.

    Autori článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.