PEČENÉ paradajky s cesnakom: Nenechajte rúru ani dnes vychladnúť
23. 11. 2021, 16:13 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Stockfood
Reklama
Skvelá kombináca zdravia a chuti.
- Dĺžka prípravy (min): 65
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 8 ks veľkých paradajok
- 600 g cherry alebo datľových paradajok so stonkou
- 100 ml olivového oleja
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 ks veľká hlávka cesnaku
- 1 ks soľ, čerstvo mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Rúru vyhrejte na 160 °C. Paradajky umyte a väčšie prekrojte na polovicu. Rozpáľte väčšiu panvicu s hrubým dnom. Nalejte do nej polovičné množsto oleja a reznou stranou dole krátko opečte väčšie paradajky.
Krok 2
Paradajky preložte do pekáča reznou stranou hore a pridajte aj zvyšné menšie paradajky. Potrite zvyšným olejom, osoľte, okoreňte a posypte cukrom.
Krok 3
Hlávku cesnaku aj so šupkou prerežte na polovicu a dajte do pekáča reznou stranou dole. Nakoniec všetko pokvapkajte olejom z panvice. Pečte vo vyhriatej rúre približne 60 minút, kým paradajky nebudú mať opečenú šupku. Počas pečenia otočte cesnak na druhú stranu.