Reklama

PEČENÉ paradajky s cesnakom: Nenechajte rúru ani dnes vychladnúť

Stockfood

Zdroj: Stockfood

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Skvelá kombináca zdravia a chuti.

  • Dĺžka prípravy (min): 65
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 8 ks veľkých paradajok
  • 600 g cherry alebo datľových paradajok so stonkou
  • 100 ml olivového oleja
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 ks veľká hlávka cesnaku
  • 1 ks soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Rúru vyhrejte na 160 °C. Paradajky umyte a väčšie prekrojte na polovicu. Rozpáľte väčšiu panvicu s hrubým dnom. Nalejte do nej polovičné množsto oleja a reznou stranou dole krátko opečte väčšie paradajky.

Krok 2

Paradajky preložte do pekáča reznou stranou hore a pridajte aj zvyšné menšie paradajky. Potrite zvyšným olejom, osoľte, okoreňte a posypte cukrom.

Krok 3

Hlávku cesnaku aj so šupkou prerežte na polovicu a dajte do pekáča reznou stranou dole. Nakoniec všetko pokvapkajte olejom z panvice. Pečte vo vyhriatej rúre približne 60 minút, kým paradajky nebudú mať opečenú šupku. Počas pečenia otočte cesnak na druhú stranu.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!