Reklama

Nemáte radi BROKOLICU? V tejto POLIEVKE S NIVOU si ju zamilujete!

Brokolicová polievka s nivou.

Zdroj: MIRKA CHVOSTEKOVÁ

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Práve ste našli NAJLEPŠÍ RECEPT na chutnú brokolicovú polievku. Foodblogerka Mirka Chvosteková do nej pridáva aj nivu, vďaka čomu je táto polievočka skutočne neodolateľná!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Koložvárska KAPUSTA: Skúste overený RECEPT od šéfkuchára. Lepšiu ste ešte nejedli!
    Zdroj: Tatiana Kubicová

    BROKOLICOVÁ POLIEVKA S NIVOU

    Podľa Mirky Chvostekovej z @chudnemjedlom

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

    Zdroj: MIRKA CHVOSTEKOVÁ

    Brokolicová polievka s nivou.

    Potrebujete:

    • 1 cibuľa
    • 4 strúčiky cesnaku
    • 1 lyžica olivového oleja
    • 1 brokolica
    • 1 a pol litra vody
    • za väčšiu hrsť špenátu
    • morská soľ

    Na podávanie:

    • kyslá smotana alebo biely jogurt
    • mandľové lupienky
    • syr niva

    POSTUP:

    1. Nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak speňte na olivovom oleji.
    2. Pridajte nakrájanú brokolicu, zalejte vodou a varte od bodu varu približne 10 minút.
    3. Špenát pridajte 2 minúty pred koncom. Polievku osoľte a rozmixujte ponorným mixérom.
    4. Mandľové lupienky opečte na sucho na panvici.
    5. Brokolicovú polievku podávajte s kyslou smotanou alebo bielym jogurtom, opečenými mandľovými lupienkami a kúskami syra niva.

    Dobrý tip: Pre vaše lepšie svedomie môžete smotanu vynechať...

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.