Reklama

NEKUPUJTE drahú GRANOLU plnú cukru! Pripravte si ju doma!

Chutiť bude skvelo aj s jogurtom.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chrumkavá, voňavá a zdravá! Takú chceme všetci.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV

    CHRUMKAVÁ ARAŠIDOVÁ GRANOLA

    3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 20 - 25 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Chutiť bude skvelo aj s jogurtom.

    Potrebujete:

    • 2 hrnčeky ovsených vločiek
    • 1/3 hrnčeka medu (pre vegánsku verziu použite javorový sirup)
    • 6 PL arašidového masla
    • mletá škorica

    POSTUP:

    1. V malom hrnci zmiešajte med a arašidové maslo, ohrievajte na miernom ohni, kým sa zmes nespojí.
    2. Vypnite oheň a pridajte ovsené vločky zmiešané so škoricou. Všetko poriadne premiešajte a vyklopte na plech na pečenie. Zmes poriadne rozprestrite ako veľkú placku na celý plech, aby ste dosiahli čo najtenšiu vrstvu.
    3. Pečte pri 160°C cca 20-25 minút, v polovici pečenia placku otočte. Nechajte vychladnúť, nalámte na menšie kúsky a uskladnite v sklenenej nádobe.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.