Reklama

Naučte sa správne zavárať hrušky: Za pár minút máte až 4 poháre!

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Naučte sa správne zavárať hrušky: Za pár minút máte až 4 poháre!

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks hrušky
  • 1 ks voda
  • 1 ks krupicový cukor
  • 1 ks citrón
  • 1 ks klinčeky
  • celá ks škorica

Postup

Krok 1

Hrušky olúpeme, prekrojíme na polovicu, jadierka vyberieme. Hrušky ponoríme do citrónovej vody, aby nezhnedli. Medzitým uvaríme sirup.

Krok 2

Na 1 l vody dáme 400 g kryštálového cukru, môžeme podľa chuti pridať malý kúsok škorice. Na dno suchých čistých pohárov dáme plátok citróna, uložíme hrušky, klinčeky a zalejeme horúcim nálevom. Sterilizujeme 25 minút pri teplote 80 stupňov Celzia.