Naučte sa správne zavárať hrušky: Za pár minút máte až 4 poháre!
12. 9. 2017, 11:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:16)

Zdroj: Anza
Reklama
Naučte sa správne zavárať hrušky: Za pár minút máte až 4 poháre!
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks hrušky
- 1 ks voda
- 1 ks krupicový cukor
- 1 ks citrón
- 1 ks klinčeky
- celá ks škorica
Postup
Krok 1
Hrušky olúpeme, prekrojíme na polovicu, jadierka vyberieme. Hrušky ponoríme do citrónovej vody, aby nezhnedli. Medzitým uvaríme sirup.
Krok 2
Na 1 l vody dáme 400 g kryštálového cukru, môžeme podľa chuti pridať malý kúsok škorice. Na dno suchých čistých pohárov dáme plátok citróna, uložíme hrušky, klinčeky a zalejeme horúcim nálevom. Sterilizujeme 25 minút pri teplote 80 stupňov Celzia.