
Naučíme vás vyrobiť poctivé ŠPENÁTOVÉ CESTOVINY s DOMÁCIM TVAROHOM: Zvládne to každý!
Naučíme vás vyrobiť poctivé ŠPENÁTOVÉ CESTOVINY s DOMÁCIM TVAROHOM: Zvládne to každý!
Nebojte sa varenia od úplného začiatku. Špenátové rúrky i domáci tvaroh s nami vyrobíte hravo!
- 75 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Na cestoviny:
- 3 hrstečerstvého špenátu
- 3 ksvajcia
- 500 ghladkej múky typu 00
- 1 lyžicasoli
Na tvaroh:
- 1-2 kslitre skysnutého mlieka alebo kupovaný plnotučný tvaroh
- 1 ksstrapcové paradajky
- 1 ksčerstvé čili papričky (podľa chuti)
- 1 lyžicamasla
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej, maslo
- 1 ksčerstvý baby špenát
Postup
krok
Najprv pripravte tvaroh: Čerstvé plnotučné mlieko nechajte v hrnci pri izbovej teplote dva-tri dni kysnúť, aby malo konzistenciu kefíru. Potom mlieko pomaly zohrievajte, kým sa nezačnú oddeľovať hrudky od srvátky. Mlieko nemiešajte a zohrievajte tesne po bod varu. Tvaroh sceďte a srvátku nechajte odtiecť.
krok
Urobte cestoviny: Špenátové listy rýchlo povarte vo vriacej osolenej vode. Potom ich schlaďte vo veľmi studenej vode, sceďte a medzi kuchynskými utierkami zbavte vody.
krok
Vajcia so špenátom rozmixujte. Kvôli jemnejšej konzistencii môžete ešte špenátové vajcia precediť cez jemné sitko. Múku premiešajte so soľou a špenátovými vajcami a za stáleho miesenia pridávajte vodu, kým cesto nebude pružné a homogénne. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočinúť.
krok
Cesto rozdeľte na 4 časti, jednu z nich natenko (asi 2 mm) vyvaľkajte. Zvyšné časti cesta zatiaľ odložte zabalené do fólie. Z vyvaľkaného cesta vykrajujte štvorce veľké 3 x 3 cm. Každý štvorec vytvarujte pomocou tenkého oválneho predmetu (napríklad ceruzkou) do rúrok tak, že spojíte dva protiľahlé rohy. Rúrky prikryte kuchynskou utierkou a nechajte vysušiť.
krok
Vysušené cestoviny vhadzujte do vriacej osolenej vody a varte „na zhryz“. Sceďte ich, ale aspoň pol pohára vody odložte.
krok
V panvici na oleji opečte malé strapcové paradajky. Vyberte ich a do oleja dajte nadrobno nasekané čili papričky, krátko opečte a pridajte lyžicu masla. Prilejte pár lyžíc cestovinovej vody, prevarte a pridajte scedené špenátové cestoviny. Zľahka premiešajte a, ak treba, pridajte ďalšiu vodu.
krok
Prehriate cestoviny odstavte, dochuťte soľou a korením a zľahka premiešajte s hrudkovitým tvarohom. Podávajte s čerstvým baby špenátom, opečenými strapcovými paradajkami a preliate roztopeným maslom.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
