Netradičná kombinácia sezónnej zeleniny, syrov, ryby či orechov oblečená do teplého kabátika z chutnej zálievky, vás zahreje na tele i na duši. Nezaťaží žalúdok a ešte je aj zdravá!

CESTOVINY S TUNIAKOM A PEČENÝMI PAPRIKAMI

CESTOVINY
S TUNIAKOM
A PEČENÝMI
PAPRIKAMI
CESTOVINY S TUNIAKOM A PEČENÝMI PAPRIKAMI
Zdroj: Gurmet

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 6 malých farebných paprík
  • 200 g cestovín (rúrky)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sherry octu
  • 70 g čiernych olív bez kôstky
  • hrsť píniových orieškov
  • 1 šalotka
  • 110 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • hrsť petržlenovej vňate
  • soľ

POSTUP:

  1. Papriky prekrojte na polovicu a odstráňte semienka. Dajte ich reznou plochou na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre pod grilom pri 200 °C pečte asi 10 minút, kým šupka nechytí tmavú farbu.
  2. Horúce papriky dajte do misy, prikryte ju pokrievkou a nechajte 10 minút odležať. Medzitým v slanej vode uvarte podľa návodu cestoviny.
  3. Z paprík opatrne stiahnite šupku a nakrájajte ich. Dajte do misy, pridajte olej, ocot, olivy, oriešky a nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte cestoviny a dobre premiešajte. Potom už len zamiešajte tuniaka a šalát ozdobte nakrájanou petržlenovou vňaťou.