Reklama

OVOCNÁ štrúdľa: Naplňte ju po okraj malinami a čučoriedkami

kolač

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Z kúpeného cesta, a prečo nie...

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks plátky štrúdľového cesta
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 1 ks Zlatý klas
  • 80 g práškového cukru
  • 200 g tučného tvarohu
  • 1 ks lístky mäty
  • 1 ks vajce
  • 20 g masla
  • 150 g miešaného ovocia (maliny, čučoriedky, černice)

Postup

Krok 1

Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň pridáme tvaroh vymiešaný s práškovým cukrom a premiešame.

Krok 2

Dva plátky štrúdľového cesta položíme na seba a povrch potrieme rozpusteným maslom. Natrieme puding, na ktorý dáme lístky mäty a kúsky ovocia.

Krok 3

Opatrne zvinieme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch štrúdle potrieme rozšľahaným vajcom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Vychladnutú štrúdľu pokrájame a ozdobíme lístkami medovky.