OVOCNÁ štrúdľa: Naplňte ju po okraj malinami a čučoriedkami
9. 12. 2021, 19:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Z kúpeného cesta, a prečo nie...
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks plátky štrúdľového cesta
- 300 ml plnotučného mlieka
- 1 ks Zlatý klas
- 80 g práškového cukru
- 200 g tučného tvarohu
- 1 ks lístky mäty
- 1 ks vajce
- 20 g masla
- 150 g miešaného ovocia (maliny, čučoriedky, černice)
Postup
Krok 1
Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň pridáme tvaroh vymiešaný s práškovým cukrom a premiešame.
Krok 2
Dva plátky štrúdľového cesta položíme na seba a povrch potrieme rozpusteným maslom. Natrieme puding, na ktorý dáme lístky mäty a kúsky ovocia.
Krok 3
Opatrne zvinieme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch štrúdle potrieme rozšľahaným vajcom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Vychladnutú štrúdľu pokrájame a ozdobíme lístkami medovky.