Napečené bez pečenia: Recept na PISTÁCIOVÉ KOCKY bude hotový bleskurýchle!
23. 12. 2024, 8:01 (aktualizované: 10. 1. 2025, 13:47)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Nepečené pistáciové kocky pôsobia veľmi esteticky a pritom ich príprava nie je vôbec zložitá. Vyskúšajte recept od cukrárky Dobrého jedla!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Zdroj: Tatiana Kubicová
Je to prekvapivo jednoduché! Stačí, ak v jednej miske vymiešate kakaový základ, v druhej miske zmiešate suroviny na pistáciovú vrstvu, šupnete na hodinku-dve do mrazničky, potom už len polejete čokoládovou polevou a nakrájate. Pistáciové kocky podľa receptu cukrárky Dobrého jedla sú nepečený dezert, ktorý si isto obľúbite!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Pistáciové kocky.
PISTÁCIOVÉ KOCKY
15 AŽ 20 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE
Potrebujete:
Na základ:
- 100 g kokosovej múky
- 4 lyžice kakaa holandského typu
- štipka soli
- 4 lyžice pistáciového masla
- 3 lyžice kokosového oleja
- 4 lyžice javorového sirupu
Na pistáciovú vrstvu:
- 100 g pistáciového masla
- 2 lyžice kokosového oleja
- 5 lyžíc javorového sirupu
- štipka soli
- kôra z polovice pomaranča
- 80 g nesolených pistácií + na ozdobu
Na polevu:
- 150 g tmavej čokolády
- 1 lyžica kokosového oleja
POSTUP:
- Suroviny na základ zmiešajte, preložte do formy s rozmerom 22 x 12 cm, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Zmes rovnomerne roztlačte na dno formy.
- Pripravte pistáciovú vrstvu: V miske zmiešajte pistáciové maslo, kokosový olej, javorový sirup, soľ a nastrúhanú kôru. Vsypte nasekané pistácie a rozotrite na kakaový základ. Vložte na 1 až 2 hodiny do mrazničky.
- Čokoládu spolu s olejom roztopte nad vodnou parou, nalejte na pistáciovú vrstvu a nechajte stuhnúť. Vyberte z formy a nakrájajte na kocky. Nakoniec môžete povrch ešte ozdobiť nasekanými pistáciami. Najlepšie sa budú kocky krájať ostrým a horúcim nožom.