Reklama

Napečené bez pečenia: Recept na PISTÁCIOVÉ KOCKY bude hotový bleskurýchle!

Pistáciové kocky.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nepečené pistáciové kocky pôsobia veľmi esteticky a pritom ich príprava nie je vôbec zložitá. Vyskúšajte recept od cukrárky Dobrého jedla!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najjednoduchší recept na kokosové guľky rafaelo: Vygúľané raz-dva
    Zdroj: Tatiana Kubicová

    Je to prekvapivo jednoduché! Stačí, ak v jednej miske vymiešate kakaový základ, v druhej miske zmiešate suroviny na pistáciovú vrstvu, šupnete na hodinku-dve do mrazničky, potom už len polejete čokoládovou polevou a nakrájate. Pistáciové kocky podľa receptu cukrárky Dobrého jedla sú nepečený dezert, ktorý si isto obľúbite!

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Pistáciové kocky.

    PISTÁCIOVÉ KOCKY

    15 AŽ 20 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE

    Potrebujete:

    Na základ:

    • 100 g kokosovej múky
    • 4 lyžice kakaa holandského typu
    • štipka soli
    • 4 lyžice pistáciového masla
    • 3 lyžice kokosového oleja
    • 4 lyžice javorového sirupu

    Na pistáciovú vrstvu:

    • 100 g pistáciového masla
    • 2 lyžice kokosového oleja
    • 5 lyžíc javorového sirupu
    • štipka soli
    • kôra z polovice pomaranča
    • 80 g nesolených pistácií + na ozdobu

    Na polevu:

    • 150 g tmavej čokolády
    • 1 lyžica kokosového oleja

    POSTUP:

    1. Suroviny na základ zmiešajte, preložte do formy s rozmerom 22 x 12 cm, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Zmes rovnomerne roztlačte na dno formy.
    2. Pripravte pistáciovú vrstvu: V miske zmiešajte pistáciové maslo, kokosový olej, javorový sirup, soľ a nastrúhanú kôru. Vsypte nasekané pistácie a rozotrite na kakaový základ. Vložte na 1 až 2 hodiny do mrazničky.
    3. Čokoládu spolu s olejom roztopte nad vodnou parou, nalejte na pistáciovú vrstvu a nechajte stuhnúť. Vyberte z formy a nakrájajte na kocky. Nakoniec môžete povrch ešte ozdobiť nasekanými pistáciami. Najlepšie sa budú kocky krájať ostrým a horúcim nožom.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.