Reklama

Nápad na dnešné menu: Bataty S FETOU a pečenou KAPUSTOU sú lahodné!

Bataty so šľahanou fetou a pečenou kapustou sú chutný jesenný recept.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Bataty, červená kapusta a šľahaná feta vám vyčarujú na tanieri pestrú paletu farieb aj chuti. Vyskúšajte originálny recept a isto ho budete robiť často.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chutné jedlá z červenej kapusty: Výborné jesenné recepty

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Bataty s fetou a pečenou kapustou.

    BATATY S FETOU A PEČENOU KAPUSTOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 500 g batatov
    • pol hlavičky červenej kapusty
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 1 lyžica balzamového octu
    • 1 lyžička rozmarínu
    • petržlenová vňať
    • bageta

    Na šľahanú fetu:

    • 200 g fety
    • 150 g hustého jogurtu gréckeho typu
    • 1 lyžička citrónovej kôry

    POSTUP:

    1. Bataty v šupke umyte a nakrájajte na štvrtiny, kapustu na mesiačiky. Uložte na plech, polejte olejom, pridajte balzamový ocot, soľ, korenie a nasekaný rozmarín. Pečte v rúre vyhriatej na 220 °C asi 30 minút.
    2. Zatiaľ dajte do mixéra rozmrvenú fetu, jogurt, citrónovú kôru a dohladka rozmixujte.
    3. Vyšľahanú fetu rozotrite na tanier, poukladajte pečenú zeleninu, posypte petržlenovou vňaťou a pokvapkajte šťavou z pečenia. Podávajte s chrumkavou bagetou.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.