Nápad na dnešné menu: Bataty S FETOU a pečenou KAPUSTOU sú lahodné!
31. 10. 2024, 7:41 (aktualizované: 31. 10. 2024, 7:42)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Bataty, červená kapusta a šľahaná feta vám vyčarujú na tanieri pestrú paletu farieb aj chuti. Vyskúšajte originálny recept a isto ho budete robiť často.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo/ Katarína Boháčková
Galéria k článku
12 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Chutné jedlá z červenej kapusty: Výborné jesenné receptyZdroj: LAURA WITTEKOVA
Bataty s fetou a pečenou kapustou.
BATATY S FETOU A PEČENOU KAPUSTOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g batatov
- pol hlavičky červenej kapusty
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica balzamového octu
- 1 lyžička rozmarínu
- petržlenová vňať
- bageta
Na šľahanú fetu:
- 200 g fety
- 150 g hustého jogurtu gréckeho typu
- 1 lyžička citrónovej kôry
POSTUP:
- Bataty v šupke umyte a nakrájajte na štvrtiny, kapustu na mesiačiky. Uložte na plech, polejte olejom, pridajte balzamový ocot, soľ, korenie a nasekaný rozmarín. Pečte v rúre vyhriatej na 220 °C asi 30 minút.
- Zatiaľ dajte do mixéra rozmrvenú fetu, jogurt, citrónovú kôru a dohladka rozmixujte.
- Vyšľahanú fetu rozotrite na tanier, poukladajte pečenú zeleninu, posypte petržlenovou vňaťou a pokvapkajte šťavou z pečenia. Podávajte s chrumkavou bagetou.