Reklama

Nákyp z osích hniezd s čučoriedkami: Pre všetky veľkonočné pekáročky

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Nákyp z osích hniezd s čučoriedkami: Pre všetky veľkonočné pekáročky

  • Dĺžka prípravy (min): 35
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks škoricové osie hniezda
  • 80 ml mlieka
  • 125 g čučoriedok (zaváraných alebo čerstvých)
  • 2 ks vajcia
  • 200 g créme fraiche
  • 2 lyžice limetovej šťavy
  • 1 ks práškový cukor na posypanie
  • 1 ks maslo na vymastenie misy

Postup

Krok 1

Rúru predhrejte na 200 °C a zapekaciu misu vytrite maslom.

Krok 2

Osie hniezda nakrájate podľa veľkosti na štvrtinky a naukladajte do zapekacej misy. Polejte mliekom. Zavárané čučoriedky preceďte a nechajte odkvapkať. Čerstvé umyte. Porozsýpajte pomedzi osie hniezda.

Krok 3

Vajcia, créme fraiche a limetovú šťavu vymiešajte dohladka a nalejte na osie hniezda s čučoriedkami. Pečte vo vyhriatej rúre 20 až 25 minút do zlatista. Ak povrch začne počas pečenia veľmi hnednúť, prekryte nákyp alobalom alebo papierom na pečenie.

Krok 4

Upečený nákyp nechajte chvíľu chladnúť a pred podávaním ho ešte posypte práškovým cukrom.