Nakladaný HERMELÍN: Na vyzretejšiu chuť nechajte odležať viac dní
Pre všetkých milovníkov syrov.
- 15 min.
- porcie: 1
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 kssyry hermelíny
- 3 ksstrúčiky cesnaku
- 2 ksčili papričky na pastu + 3 malé na nakladanie
- 1 lyžicasladkej mletej papriky
- 1 ksstredne veľká žltá alebo červená cibuľa
- 1 lyžicacelého čierneho korenia
- 1 lyžicacelého nového korenia
- 3 ksbobkové listy
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolivový alebo slnečnicový olej
- 1 ksšpáradlá
Postup
krok
Spolu premiešajte prelisovaný cesnak, dve nadrobno nakrájané čili papričky, mletú papriku, trochu soli, mletého čierneho korenia a lyžicu oleja.
krok
Syry rozkrojte pozdĺžne na polovice, jednu polovicu natrite cesnakovou čili pastou a pritlačte polovice syrov späť k sebe. Potom ich rozkrojte na štvrtiny a zaistite špáradlom.
krok
Na dno zaváracieho pohára uložte časť cibule nakrájanej na plátky, pár guľôčok čierneho a nového korenia, bobkový list a malú čili papričku.
krok
Do pohára vložte niekoľko kusov hermelínu a všetko prelejte olejom. Pokračujte znovu cibuľou, korením, čili, bobkovým listom a olejom. Postupujte rovnako, kým neminiete všetok syr.
krok
Obsah pohára zalejte olejom, jemne ho pobúchajte, aby ste sa zbavili vzduchových bubliniek. Zatvorte a udržujte 1-3 dni na tmavom mieste pri izbovej teplote. Na vyzretejšiu chuť nechajte odležať viac dní. Potom skladujte v chladničke.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
