Postup

 krok

Spolu premiešajte prelisovaný cesnak, dve nadrobno nakrájané čili papričky, mletú papriku, trochu soli, mletého čierneho korenia a lyžicu oleja.

 krok

Syry rozkrojte pozdĺžne na polovice, jednu polovicu natrite cesnakovou čili pastou a pritlačte polovice syrov späť k sebe. Potom ich rozkrojte na štvrtiny a zaistite špáradlom.

 krok

Na dno zaváracieho pohára uložte časť cibule nakrájanej na plátky, pár guľôčok čierneho a nového korenia, bobkový list a malú čili papričku.

 krok

Do pohára vložte niekoľko kusov hermelínu a všetko prelejte olejom. Pokračujte znovu cibuľou, korením, čili, bobkovým listom a olejom. Postupujte rovnako, kým neminiete všetok syr.

 krok

Obsah pohára zalejte olejom, jemne ho pobúchajte, aby ste sa zbavili vzduchových bubliniek. Zatvorte a udržujte 1-3 dni na tmavom mieste pri izbovej teplote. Na vyzretejšiu chuť nechajte odležať viac dní. Potom skladujte v chladničke.

Kategórie