Nakladaný HERMELÍN: Na vyzretejšiu chuť nechajte odležať viac dní
25. 2. 2022, 14:30 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Natália Jablonková
Pre všetkých milovníkov syrov.
- Dĺžka prípravy (min): 15
- Počet porcií: 1
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 ks syry hermelíny
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 2 ks čili papričky na pastu + 3 malé na nakladanie
- 1 lyžica sladkej mletej papriky
- 1 ks stredne veľká žltá alebo červená cibuľa
- 1 lyžica celého čierneho korenia
- 1 lyžica celého nového korenia
- 3 ks bobkové listy
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks olivový alebo slnečnicový olej";i:10;s:16:"1 ks špáradlá
Postup
Krok 1
Spolu premiešajte prelisovaný cesnak, dve nadrobno nakrájané čili papričky, mletú papriku, trochu soli, mletého čierneho korenia a lyžicu oleja.
Krok 2
Syry rozkrojte pozdĺžne na polovice, jednu polovicu natrite cesnakovou čili pastou a pritlačte polovice syrov späť k sebe. Potom ich rozkrojte na štvrtiny a zaistite špáradlom.
Krok 3
Na dno zaváracieho pohára uložte časť cibule nakrájanej na plátky, pár guľôčok čierneho a nového korenia, bobkový list a malú čili papričku.
Krok 4
Do pohára vložte niekoľko kusov hermelínu a všetko prelejte olejom. Pokračujte znovu cibuľou, korením, čili, bobkovým listom a olejom. Postupujte rovnako, kým neminiete všetok syr.
Krok 5
Obsah pohára zalejte olejom, jemne ho pobúchajte, aby ste sa zbavili vzduchových bubliniek. Zatvorte a udržujte 1-3 dni na tmavom mieste pri izbovej teplote. Na vyzretejšiu chuť nechajte odležať viac dní. Potom skladujte v chladničke.