Reklama

Nakladaný HERMELÍN: Na vyzretejšiu chuť nechajte odležať viac dní

hermelín

Zdroj: Natália Jablonková

Reklama

Pre všetkých milovníkov syrov.

  • Dĺžka prípravy (min): 15
  • Počet porcií: 1
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 3 ks syry hermelíny
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 2 ks čili papričky na pastu + 3 malé na nakladanie
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • 1 ks stredne veľká žltá alebo červená cibuľa
  • 1 lyžica celého čierneho korenia
  • 1 lyžica celého nového korenia
  • 3 ks bobkové listy
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks olivový alebo slnečnicový olej";i:10;s:16:"1 ks špáradlá

Postup

Krok 1

Spolu premiešajte prelisovaný cesnak, dve nadrobno nakrájané čili papričky, mletú papriku, trochu soli, mletého čierneho korenia a lyžicu oleja.

Krok 2

Syry rozkrojte pozdĺžne na polovice, jednu polovicu natrite cesnakovou čili pastou a pritlačte polovice syrov späť k sebe. Potom ich rozkrojte na štvrtiny a zaistite špáradlom.

Krok 3

Na dno zaváracieho pohára uložte časť cibule nakrájanej na plátky, pár guľôčok čierneho a nového korenia, bobkový list a malú čili papričku.

Krok 4

Do pohára vložte niekoľko kusov hermelínu a všetko prelejte olejom. Pokračujte znovu cibuľou, korením, čili, bobkovým listom a olejom. Postupujte rovnako, kým neminiete všetok syr.

Krok 5

Obsah pohára zalejte olejom, jemne ho pobúchajte, aby ste sa zbavili vzduchových bubliniek. Zatvorte a udržujte 1-3 dni na tmavom mieste pri izbovej teplote. Na vyzretejšiu chuť nechajte odležať viac dní. Potom skladujte v chladničke.