objednať časopis
všetky kategórie

Pečený cesnak mu dodá ten správny šmrnc!

NAKLADANÝ CAMEMBERT S PEČENÝM CESNAKOM

1 POHÁR, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

Nakladaný camembert
Nakladaný camembert
Zdroj: Monika Fajdová

Potrebujete:

  • 1 hlavičku cesnaku
  • 2 kusy camembertu
  • 1 väčšia cibuľa
  • bobkový list
  • 2 lyžice paprikových vločiek
  • 2 lyžice sušenej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • približne 200 oleja

POSTUP:

  1. Cesnak zabaľte do alobalu, dajte do rúry vyhriatej na 180°C, pečte 40 minút a nechajte ho vychladnúť.
  2. Cibuľu nakrájajte na tenké pásiky, camemberty rozrežte na polovicu a potrite pečeným cesnakom. Koreniny zmiešajte a posypte vrtvu pečeného cesnaku. Prikryte druhou polovicou a syr nakrájajte na trojuholníčky.
  3. Do uzatvárateľného pohára vrstvite cibuľu, bobkový list, koreniny a syr. Všetko na záver zalejte olejom. Nechajte aspoň 4 hodiny na linke, potom nádobu preložte do chladničky. Syr môžete jesť už na druhý deň, ale najlepšie je počkať aspoň 48 hodín.

Syrové špeciality nájdete aj v našej galérii!