Reklama

NAKLADANÝ CAMEMBERT: Dobrota, ktorú môžete aj darovať!

Nakladaný camembert

Zdroj: Monika Fajdová

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pečený cesnak mu dodá ten správny šmrnc!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:45
Remaining Time 0:45
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAKLADANÝ CAMEMBERT: Dobrota, ktorú môžete aj darovať!

    NAKLADANÝ CAMEMBERT S PEČENÝM CESNAKOM

    1 POHÁR, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

    Zdroj: Monika Fajdová

    Nakladaný camembert

    Potrebujete:

    • 1 hlavičku cesnaku
    • 2 kusy camembertu
    • 1 väčšia cibuľa
    • bobkový list
    • 2 lyžice paprikových vločiek
    • 2 lyžice sušenej petržlenovej vňate
    • 1 lyžička mletého čierneho korenia
    • približne 200 oleja

    POSTUP:

    1. Cesnak zabaľte do alobalu, dajte do rúry vyhriatej na 180°C, pečte 40 minút a nechajte ho vychladnúť.
    2. Cibuľu nakrájajte na tenké pásiky, camemberty rozrežte na polovicu a potrite pečeným cesnakom. Koreniny zmiešajte a posypte vrtvu pečeného cesnaku. Prikryte druhou polovicou a syr nakrájajte na trojuholníčky.
    3. Do uzatvárateľného pohára vrstvite cibuľu, bobkový list, koreniny a syr. Všetko na záver zalejte olejom. Nechajte aspoň 4 hodiny na linke, potom nádobu preložte do chladničky. Syr môžete jesť už na druhý deň, ale najlepšie je počkať aspoň 48 hodín.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.