NAKLADANÝ CAMEMBERT: Dobrota, ktorú môžete aj darovať!
19. 9. 2023, 6:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Monika Fajdová
Reklama
Pečený cesnak mu dodá ten správny šmrnc!
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
15 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
NAKLADANÝ CAMEMBERT: Dobrota, ktorú môžete aj darovať!NAKLADANÝ CAMEMBERT S PEČENÝM CESNAKOM
1 POHÁR, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Zdroj: Monika Fajdová
Nakladaný camembert
Potrebujete:
- 1 hlavičku cesnaku
- 2 kusy camembertu
- 1 väčšia cibuľa
- bobkový list
- 2 lyžice paprikových vločiek
- 2 lyžice sušenej petržlenovej vňate
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- približne 200 oleja
POSTUP:
- Cesnak zabaľte do alobalu, dajte do rúry vyhriatej na 180°C, pečte 40 minút a nechajte ho vychladnúť.
- Cibuľu nakrájajte na tenké pásiky, camemberty rozrežte na polovicu a potrite pečeným cesnakom. Koreniny zmiešajte a posypte vrtvu pečeného cesnaku. Prikryte druhou polovicou a syr nakrájajte na trojuholníčky.
- Do uzatvárateľného pohára vrstvite cibuľu, bobkový list, koreniny a syr. Všetko na záver zalejte olejom. Nechajte aspoň 4 hodiny na linke, potom nádobu preložte do chladničky. Syr môžete jesť už na druhý deň, ale najlepšie je počkať aspoň 48 hodín.