Najlepšie RECEPTY NA CUPCAKES pre labužníkov: S čokoládou alebo radšej s nutelou?
8. 9. 2024, 10:02

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Cukrárka Veronika pre vás pripravila spoľahlivé recepty na krásne cupcaky. Na vás je už len to, či si vyberiete cupcakes s nutelou alebo s čokoládou. Oboje sú výborné!
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Cupcakes ako z cukrárne: Takúto krásu si zvládnete upiecť aj vy!Anketa
Čo máte radšej?
- Nutelu0%
- Čokoládu100%
Hlasovanie bolo ukončené
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Cupcaky s nutelou.
CUPCAKY S NUTELOU
12 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 15 AŽ 18 MINÚT, CHLADENIE
Potrebujete:
Na cupcaky:
- 60 g masla
- 130 g krupicového cukru
- 1 vajce L
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 60 ml slnečnicového oleja
- 113 g kyslej smotany
- 80 ml mlieka
- 175 g hladkej múky
- pol lyžičky kypriaceho prášku
- štvrť lyžičky soli
Na naplnenie:
- 100 g nutely + na ozdobenie
Na nutelový krém:
- 200 g krupicového cukru
- 60 ml vody
- 2 vajcia L
- 230 g masla
- 145 g nutely
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- hrsť lieskových orieškov
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 180 °C a formičky na mafiny vyložte papierovými košíčkami.
- Maslo izbovej teploty s cukrom vyšľahajte, pridajte vajíčko, vanilkový extrakt, olej, kyslú smotanu, mlieko a zamiešajte.
- Vsypte preosiatu múku s kypriacim práškom aj so soľou a zapracujte tak, aby vznikla hladká hmota.
- Košíčky naplňte do dvoch tretín a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 15 až 18 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
- Kým koláčiky chladnú, pripravte krém. Cukor a vodu varte, kým sa úplne nerozpustí a nebude mať teplotu 116 °C.
- V mise vyšľahajte vajcia na svetlú penu a postupne, pomaly za stáleho šľahania prilievajte cukrový sirup. Nechajte šľahaťpribližne 5 minút, aby zmes vychladla.
- Po lyžiciach zapracujte maslo izbovej teploty, aby sa všetko spojilo. Nakoniec zašľahajte nutelu a vanilkový extrakt. Krém preložte do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou.
- Do vychladnutých koláčikov urobte v strede otvor a ten naplňte nutelou, ktorú ste si preložili do cukrárskeho vrecka. Navrch nastriekajte krém, následne koláčiky otočte hore dnom a jemne položte na podložku vyloženú papierom na pečenie. Vďaka tomu sa vytvorí rovná plôška z krému na ďalšie zdobenie. Cupcaky vložte do chladničky aspoň na dve hodiny.
- Nakoniec koláčiky preložte na servírovací tanier, ozdobte nutelou a nasekanými lieskovými orieškami.

Video Player is loading.
Talianske dezerty si viete upiecť aj doma: Užite si la dolce vita!Zdroj: Laura Witteková
Čokoládové cupcaky s černicami.
ČOKOLÁDOVÉ CUPCAKY S ČERNICAMI
12 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 18 AŽ 20 MINÚT
Potrebujete:
Na čokoládové cupcaky:
- 60 g masla
- 115 g krupicového cukru
- 1 lyžica medu
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 1 lyžička mletej vanilky
- 120 ml plnotučného mlieka
- 60 g kyslej smotany
- 125 g hladkej múky
- 25 g kakaa holandského typu
- pol lyžičky kypriaceho prášku
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- 1 lyžička instantnej kávy v prášku
- 12 černíc
Na čokoládový maslový krém:
- 85 g čokolády 54 %
- 115 g masla
- 130 g práškového cukru
- 15 g kakaa holandského typu
- 30 ml šľahačkovej smotany
- 12 černíc na ozdobenie
POSTUP:
- Do misy dajte maslo izbovej teploty s cukrom a medom. Všetko vyšľahajte do nadýchanej peny. Pridajte vajce, žĺtok, vanilku a prešľahajte. Vlejte mlieko, smotanu a zapracujte.
- Teraz vsypte preosiatu múku s kakaom, kypriacim práškom, so sódou bikarbónou, soľou a s kávou. Všetko jemne premiešajte a zmesou naplňte papierové košíčky, ktoré ste umiestnili do formy na mafiny. Do stredu každého koláčika vtlačte jednu černicu.
- Vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte približne 18 až 20 minút. Urobte test špajľou. Nechajte vychladnúť.
- Nad parou rozpustite čokoládu, odstavte ju a nechajte vychladnúť.
- Maslo izbovej teploty vyšľahajte na svetlú penu. Pridajte vychladnutú čokoládu a dobre zašľahajte. Za stáleho šľahania na nižšej rýchlosti po lyžiciach pridávajte preosiate kakao s práškovým cukrom. Nakoniec pridajte šľahačkovú smotanu a šľahajte, kým krém nebude nadýchaný. Bude to trvať 1 až 2 minúty.
- Krém preložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobte ním povrch vychladnutých koláčikov. Na každý cupcake pridajte čerstvú černicu a jedlý kvietok.