Reklama

Najlepšie RECEPTY NA CUPCAKES pre labužníkov: S čokoládou alebo radšej s nutelou?

Čokoládové cupcaky s černicami.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Cukrárka Veronika pre vás pripravila spoľahlivé recepty na krásne cupcaky. Na vás je už len to, či si vyberiete cupcakes s nutelou alebo s čokoládou. Oboje sú výborné!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Cupcakes ako z cukrárne: Takúto krásu si zvládnete upiecť aj vy!
    Anketa

    Čo máte radšej?

    • Nutelu0%
    • Čokoládu100%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Cupcaky s nutelou.

    CUPCAKY S NUTELOU

    12 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 15 AŽ 18 MINÚT, CHLADENIE

    Potrebujete:

    Na cupcaky:

    • 60 g masla
    • 130 g krupicového cukru
    • 1 vajce L
    • 2 lyžičky vanilkového extraktu
    • 60 ml slnečnicového oleja
    • 113 g kyslej smotany
    • 80 ml mlieka
    • 175 g hladkej múky
    • pol lyžičky kypriaceho prášku
    • štvrť lyžičky soli

    Na naplnenie:

    • 100 g nutely + na ozdobenie

    Na nutelový krém:

    • 200 g krupicového cukru
    • 60 ml vody
    • 2 vajcia L
    • 230 g masla
    • 145 g nutely
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • hrsť lieskových orieškov

    POSTUP:

    1. Rúru predhrejte na 180 °C a formičky na mafiny vyložte papierovými košíčkami.
    2. Maslo izbovej teploty s cukrom vyšľahajte, pridajte vajíčko, vanilkový extrakt, olej, kyslú smotanu, mlieko a zamiešajte.
    3. Vsypte preosiatu múku s kypriacim práškom aj so soľou a zapracujte tak, aby vznikla hladká hmota.
    4. Košíčky naplňte do dvoch tretín a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 15 až 18 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
    5. Kým koláčiky chladnú, pripravte krém. Cukor a vodu varte, kým sa úplne nerozpustí a nebude mať teplotu 116 °C.
    6. V mise vyšľahajte vajcia na svetlú penu a postupne, pomaly za stáleho šľahania prilievajte cukrový sirup. Nechajte šľahaťpribližne 5 minút, aby zmes vychladla.
    7. Po lyžiciach zapracujte maslo izbovej teploty, aby sa všetko spojilo. Nakoniec zašľahajte nutelu a vanilkový extrakt. Krém preložte do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou.
    8. Do vychladnutých koláčikov urobte v strede otvor a ten naplňte nutelou, ktorú ste si preložili do cukrárskeho vrecka. Navrch nastriekajte krém, následne koláčiky otočte hore dnom a jemne položte na podložku vyloženú papierom na pečenie. Vďaka tomu sa vytvorí rovná plôška z krému na ďalšie zdobenie. Cupcaky vložte do chladničky aspoň na dve hodiny.
    9. Nakoniec koláčiky preložte na servírovací tanier, ozdobte nutelou a nasekanými lieskovými orieškami.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Talianske dezerty si viete upiecť aj doma: Užite si la dolce vita!

      Zdroj: Laura Witteková

      Čokoládové cupcaky s černicami.

      ČOKOLÁDOVÉ CUPCAKY S ČERNICAMI

      12 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 18 AŽ 20 MINÚT

      Potrebujete:

      Na čokoládové cupcaky:

      • 60 g masla
      • 115 g krupicového cukru
      • 1 lyžica medu
      • 1 vajce
      • 1 žĺtok
      • 1 lyžička mletej vanilky
      • 120 ml plnotučného mlieka
      • 60 g kyslej smotany
      • 125 g hladkej múky
      • 25 g kakaa holandského typu
      • pol lyžičky kypriaceho prášku
      • pol lyžičky sódy bikarbóny
      • štipka soli
      • 1 lyžička instantnej kávy v prášku
      • 12 černíc

      Na čokoládový maslový krém:

      • 85 g čokolády 54 %
      • 115 g masla
      • 130 g práškového cukru
      • 15 g kakaa holandského typu
      • 30 ml šľahačkovej smotany
      • 12 černíc na ozdobenie

      POSTUP:

      1. Do misy dajte maslo izbovej teploty s cukrom a medom. Všetko vyšľahajte do nadýchanej peny. Pridajte vajce, žĺtok, vanilku a prešľahajte. Vlejte mlieko, smotanu a zapracujte.
      2. Teraz vsypte preosiatu múku s kakaom, kypriacim práškom, so sódou bikarbónou, soľou a s kávou. Všetko jemne premiešajte a zmesou naplňte papierové košíčky, ktoré ste umiestnili do formy na mafiny. Do stredu každého koláčika vtlačte jednu černicu.
      3. Vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte približne 18 až 20 minút. Urobte test špajľou. Nechajte vychladnúť.
      4. Nad parou rozpustite čokoládu, odstavte ju a nechajte vychladnúť.
      5. Maslo izbovej teploty vyšľahajte na svetlú penu. Pridajte vychladnutú čokoládu a dobre zašľahajte. Za stáleho šľahania na nižšej rýchlosti po lyžiciach pridávajte preosiate kakao s práškovým cukrom. Nakoniec pridajte šľahačkovú smotanu a šľahajte, kým krém nebude nadýchaný. Bude to trvať 1 až 2 minúty.
      6. Krém preložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobte ním povrch vychladnutých koláčikov. Na každý cupcake pridajte čerstvú černicu a jedlý kvietok.

      Autori článku

      Tatiana Kubicová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.