objednať časopis
všetky kategórie

Sladké a šťavnaté ovocie s nádhernou vôňou. Broskyne premenia bežný koláč na krásny letný zážitok. Vychutnávajte si ho plnými dúškami.

REZY S LIESKOVÝMI ORIEŠKAMI

16 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, CHLADENIE 45 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

Rezy s lieskovými orieškami.
Rezy s lieskovými orieškami.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Potrebujete:

Na cesto:

  • 170 g masla
  • 57 g práškového cukru
  • pol lyžičky soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • pol lyžičky čerstvého rozmarínu
  • 240 g hladkej múky
  • pol balíčka kypriaceho prášku

Na náplň:

  • 750 g tučného hrudkovitého tvarohu
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • pol lyžičky mletej vanilky
  • kôra z polovice biocitróna
  • 500 g broskýň

Na posýpku:

  • 65 g hladkej múky
  • 110 g svetlého trstinového cukru
  • štipka soli
  • 60 g studeného masla
  • 40 g opražených lieskových orieškov bez šupky
Milujeme marhule, broskyne aj nektarinky. Ste na tom rovnako?
Čítajte viac
Prečo jesť NEKTÁRINKY? Sú VEĽMI ZDRAVÉ a v LETNEJ kuchyni s nimi môžete ČAROVAŤ!

POSTUP

  1. Na cesto vyšľahajte maslo izbovej teploty s cukrom a so soľou na svetlú penu. Pridajte vanilku, na drobno nasekaný rozmarín, múku a kypriaci prášok. Vypracujte hladké cesto, premiestnite ho do formy s rozmerom 24 x 24 cm, rovnomerne utlačte a vložte aspoň na 30 minút do chladničky. Vychladené cesto vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte približne 25-30 minút, aby povrch získal zlatú farbu. Nechajte vychladnúť.
  2. Na náplň zmiešajte všetky suroviny okrem broskýň. Náplň rozotrite na vychladnuté cesto a navrch poukladajte broskyne nakrájané na tenké plátky.
  3. Na posýpku vymiešajte múku, cukor, soľ a studené maslo do konzistencie mrveničky. Nakoniec pridajte nasekané lieskové oriešky a ešte premiešajte. Posýpku nasypte na broskyňovú vrstvu a vložte do rúry. Koláč pečte 20-25 minút. Nechajte vychladnúť a môžete ho rozkrájať na pekné rezy.

Viac broskyňových receptov je na ďalšej strane >>>

Kategórie