Reklama

Najlepšie chutia s opečenou strúhankou: Tvarohové šúľance

Reklama

Najlepšie chutia s opečenou strúhankou: Tvarohové šúľance

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 3
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 200 g tučného tvarohu
  • 300 g hrubej múky
  • 2 lyžice masla do cesta
  • 1 ks vajce
  • 1 ks soľ
  • 1 ks podľa potreby pár lyžíc mlieka
  • 1 ks strúhanka
  • 80 g masla
  • 1 ks práškový cukor na posypanie
  • 40 g tvarohu na posypanie";i:10;s:11:"1 ks ovocie

Postup

Krok 1

Do hrubej múky pretrieme tvaroh, pridáme 2 lyžice rozpusteného masla, vajce a štipku soli. Spolu spracujeme na cesto, podľa potreby prilejeme pár lyžíc mlieka.

Krok 2

Z cesta odoberáme malé kúsky, tvarujeme z nich šúľance a uvaríme ich vo vriacej vode. Maslo rozpustíme v širšej panvici, vložíme uvarené šúľance a krátko prehrejeme.

Krok 3

Na tanieri ich posypeme opečenou strúhankou, tvarohom, práškovým cukrom a ozdobíme ovocím.