Najlepšie chutia s opečenou strúhankou: Tvarohové šúľance
18. 1. 2016, 7:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:10)

Reklama
Najlepšie chutia s opečenou strúhankou: Tvarohové šúľance
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 g tučného tvarohu
- 300 g hrubej múky
- 2 lyžice masla do cesta
- 1 ks vajce
- 1 ks soľ
- 1 ks podľa potreby pár lyžíc mlieka
- 1 ks strúhanka
- 80 g masla
- 1 ks práškový cukor na posypanie
- 40 g tvarohu na posypanie";i:10;s:11:"1 ks ovocie
Postup
Krok 1
Do hrubej múky pretrieme tvaroh, pridáme 2 lyžice rozpusteného masla, vajce a štipku soli. Spolu spracujeme na cesto, podľa potreby prilejeme pár lyžíc mlieka.
Krok 2
Z cesta odoberáme malé kúsky, tvarujeme z nich šúľance a uvaríme ich vo vriacej vode. Maslo rozpustíme v širšej panvici, vložíme uvarené šúľance a krátko prehrejeme.
Krok 3
Na tanieri ich posypeme opečenou strúhankou, tvarohom, práškovým cukrom a ozdobíme ovocím.