Najlepšia MRAMOROVANÁ BÁBOVKA: Jednoduchý recept vyskúšajte už dnes!
5. 11. 2024, 11:31 (aktualizované: 5. 11. 2024, 21:54)
Reklama
Stačí na ňu zopár surovín a zvládnu ju aj deti! Tento ľahučký recept na lahodnú mramorovanú bábovku si zamilujete.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuL5OSXMpQh/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuXRXjXxUyo/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuXW3_3Iksa/
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie
Je taká jednoduchá! Túto mramorovanú bábovku pečiem azda od puberty, dnes už svojim deťom, ktoré ju milujú. Vyskúšajte ju upiecť večer – keď vychladne, rozkrájajte ju a uložte do dózy s pokrývkou. Na druhý deň bude extra vláčna a rozplynie sa na jazyku!
Anketa
Máte dobrý recept na bábovku?
Zdroj: Laura Witteková
Mramorová bábovka ako sen - jednoduchý recept!
Mramorovaná bábovka
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT
Potrebujete:
- 5 vajec
- 230 g trstinového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 120 ml oleja
- 150 ml mlieka
- 340 g hladkej (špaldovej) múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- 2 lyžice kakaa
- maslo na vymazanie a strúhanka na vysypanie bábovkovej formy
- džem na podávanie
POSTUP:
- Žĺtky s trstinovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do hustej peny, vmiešajte olej a mlieko. Postupne primiešajte múku preosiatu s kypriacim práškom a citrónovou kôrou.
- Do zmesi zľahka vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov. Asi dve tretiny cesta nalejte do vymastenej bábovkovej formy vysypanej strúhankou. Do zvyšného cesta pridajte preosiate kakao a premiešajte. Kakaové cesto nalejte do formy a vidličkou vytvorte mramorovanie.
- Bábovku pečte 45 až 50 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C. Urobte test špajľou. Po miernom vychladnutí bábovku vyklopte z formy a nechajte vychladnúť. Podávajte s dobrým džemom. Dobrú chuť!