Reklama

Najlepšia MRAMOROVANÁ BÁBOVKA: Jednoduchý recept vyskúšajte už dnes!

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Stačí na ňu zopár surovín a zvládnu ju aj deti! Tento ľahučký recept na lahodnú mramorovanú bábovku si zamilujete.

Je taká jednoduchá! Túto mramorovanú bábovku pečiem azda od puberty, dnes už svojim deťom, ktoré ju milujú. Vyskúšajte ju upiecť večer – keď vychladne, rozkrájajte ju a uložte do dózy s pokrývkou. Na druhý deň bude extra vláčna a rozplynie sa na jazyku!

Anketa

Máte dobrý recept na bábovku?

Zdroj: Laura Witteková

Mramorová bábovka ako sen - jednoduchý recept!

Mramorovaná bábovka

12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT

Potrebujete:

  • 5 vajec
  • 230 g trstinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 120 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • 340 g hladkej (špaldovej) múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžice kakaa
  • maslo na vymazanie a strúhanka na vysypanie bábovkovej formy
  • džem na podávanie

POSTUP:

  1. Žĺtky s trstinovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do hustej peny, vmiešajte olej a mlieko. Postupne primiešajte múku preosiatu s kypriacim práškom a citrónovou kôrou.
  2. Do zmesi zľahka vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov. Asi dve tretiny cesta nalejte do vymastenej bábovkovej formy vysypanej strúhankou. Do zvyšného cesta pridajte preosiate kakao a premiešajte. Kakaové cesto nalejte do formy a vidličkou vytvorte mramorovanie.
  3. Bábovku pečte 45 až 50 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C. Urobte test špajľou. Po miernom vychladnutí bábovku vyklopte z formy a nechajte vychladnúť. Podávajte s dobrým džemom. Dobrú chuť!

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.