Reklama

Najlepší recept na zemiakové placky: Len vybrať či tradičné slovenské alebo švajčiarske rösti

Tradičné slovenské zemiakové placky.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Zemiakové placky sú nebíčko v papuľke! Máme pre vás recept na najlepšie tradičné slovenské zemiakové placky, ale odporúčame vám vyskúšať aj recept na švajčiarske rösti, ktoré sú tiež výborné!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tip na RÝCHLY OBED? Kukuričné PLACKY sú stávka na istotu!

    Placky zo strúhaných zemiakov pripravujú po celom svete. U nás tie klasické voňajú cesnakom, vo Švédsku sa volajú raggmunk a podávajú sa so slaninou a s brusnicovou omáčkou. A chrumkavé rösti zo Švajčiarska si môžete dať aj ako prílohu k mäsu.

    Anketa

    Aké zemiakové placky preferujete?

    • Tradičné slovenské91%
    • Rösti mi chutia najviac7%
    • Radšej mám iné placky1%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Rösti - tradičné zemiakové placky zo Švajčiarska.

    ŠVAJČIARSKE RÖSTI

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, SMAŽENIE

    Potrebujete:

    • 6 väčších zemiakov
    • 2 menšie cibule
    • soľ, korenie
    • 2 lyžice masla
    • olej na vysmážanie
    • petržlenová vňať

    POSTUP:

    1. Pomocou strúhadla alebo kuchynského robota nastrúhajte očistené zemiaky. Zemiaky vložte do čistej kuchynskej utierky a vyžmýkajte prebytočnú tekutinu.
    2. Vo veľkej mise zmiešajte nastrúhané zemiaky s nadrobno nakrájanou cibuľou. Zmes dochuťte soľou a korením.
    3. Vo veľkej panvici zohrejte maslo a rastlinný olej na strednom ohni. Vezmite hrsť zemiakovej zmesi a vytvorte z nej ploché kompaktné placky. Vložte placku do horúcej panvice a zatlačte ju špachtľou, aby sa zabezpečilo rovnomerné smaženie. Rösti osmažte z každej strany do zlatohneda.
    4. Podávajte teplé, posypané petržlenovou vňaťou a červenou cibuľou.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.