ČOKOLÁDOVÁ TORTA S HRUŠKOVÝMI ČIPSAMI
10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT + CHLADENIE CEZ NOC, SUŠENIE HRUŠIEK 120 – 180 MINÚT
Na korpus:
• 140 g čokolády (52 % a viac)
• 150 g masla
• 150 g krupicového cukru
• 6 vajec
• 120 g polohrubej múky
• 1 balíček kypriaceho prášku
• rum, brandy, likér alebo sirup na pokropenie korpusov
Na krém:
• 500 ml smotany na šľahanie
• 260 g čokolády (52 %)
• 250 g mascarpone
• drobné ovocie do krému (nemusí byť)
Na hruškové čipsy:
• 1-2 hrušky
• 500 ml vody
• 30 g medu
• 250 g kryštálového cukru
Postup je na ďalšej strane >>>