Reklama

Mrkvová torta

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Mrkvová torta

  • Dĺžka prípravy (min): 75
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks vajcia
  • 200 g trstinového cukru
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 200 ml oleja
  • 120 g polohrubej múky
  • 40 g Emco jemných ovsených vločiek (rozomletých)
  • 1 lyžica jedlej sódy
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžica mletej škorice";i:10;s:32:"230 g mrkvy nahrubo nastrúhanej";i:11;s:39:"70 g vlašských orechov (rozdrvených)

Na krém:

  • 250 g prírodného syra (Lučina, Philadelphia)
  • 1 ks šťavu z 1/2 citróna
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 250 g tvarohu
  • 200 ml smotany na šľahanie

Postup

Krok 1

Vajcia, cukor a javorový sirup vyšľaháme. Pridáme suché prísady a olej, nakoniec mrkvu a orechy. Nalejeme do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej menšej tortovej formy. Pečieme asi 60 minút v rúre vyhriatej na 175 ˚C.

Krok 2

Z prírodného syra, citrónovej šťavy, javorového sirupu, tvarohu a smotany na šľahanie vyšľaháme krém.

Krok 3

Tortu necháme vychladnúť, pozdĺžne ju rozdelíme a natrieme 1/3 krému. Zvyškom krému natrieme celú tortu. Necháme chladnúť - najlepšie do druhého dňa.