Reklama
Mrkvová torta
- Dĺžka prípravy (min): 75
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks vajcia
- 200 g trstinového cukru
- 1 lyžica javorového sirupu
- 200 ml oleja
- 120 g polohrubej múky
- 40 g Emco jemných ovsených vločiek (rozomletých)
- 1 lyžica jedlej sódy
- 1 lyžica kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- 1 lyžica mletej škorice";i:10;s:32:"230 g mrkvy nahrubo nastrúhanej";i:11;s:39:"70 g vlašských orechov (rozdrvených)
Na krém:
- 250 g prírodného syra (Lučina, Philadelphia)
- 1 ks šťavu z 1/2 citróna
- 1 lyžica javorového sirupu
- 250 g tvarohu
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup
Krok 1
Vajcia, cukor a javorový sirup vyšľaháme. Pridáme suché prísady a olej, nakoniec mrkvu a orechy. Nalejeme do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej menšej tortovej formy. Pečieme asi 60 minút v rúre vyhriatej na 175 ˚C.
Krok 2
Z prírodného syra, citrónovej šťavy, javorového sirupu, tvarohu a smotany na šľahanie vyšľaháme krém.
Krok 3
Tortu necháme vychladnúť, pozdĺžne ju rozdelíme a natrieme 1/3 krému. Zvyškom krému natrieme celú tortu. Necháme chladnúť - najlepšie do druhého dňa.