Mozartova BÁBOVKA z titulky: Naša cukrárka Veronika má fantastický recept!
27. 10. 2024, 10:02

Zdroj: Laura Witteková
Veru tak, táto úžasná bábovka, ktorá chutí ako známe guľky, sa prebojovala na titulku novembrového Dobrého jedla. Upečte si ju tiež a pochopíte. Recept hodný zlata!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuXW3_3Iksa/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cr3ju3KOTHg/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuXRXjXxUyo/
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Toto je božská bábovka inšpirovaná typickými chuťami Mozartových guliek. Marcipánovo-pistáciové jadro, orieškový nugát a horká čokoláda - je jednoducho neodolateľná kombinácia. Recept našej šikovnej cukrárky Veroniky Kollárovej musíte vyskúšať, aj keby kamene padali. Ručíme vám za ňu vlastnými rozmaznanými jazykmi...
Zdroj: Laura Witteková
Mozartova bábovka hviezdi na titulke novembrového Dobrého jedla!
Anketa
Vyskúšate aj vy skvelý recept na Mozartovu bábovku?
Zdroj: Laura Witteková
Mozartova bábovka z titulky Dobrého jedla chutí ako sen - vynikajúci recept!
Mozartova bábovka
10 AŽ 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 45 AŽ 50 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 250 g masla izbovej teploty + na vymazanie formy
- 200 g krupicového cukru
- štipka soli
- 6 vajec
- 300 g hladkej múky
- pol kypriaceho prášku
- 200 ml mlieka
- 200 g orieškového nugátu
- 150 g marcipánu
- 75 g pistácií + na ozdobenie
- polohrubá múka na vysypanie formy
Na polevu:
- 50 ml šľahačkovej smotany
- 150 g tmavej čokolády 54 %
POSTUP:
-
Maslo s cukrom a so štipkou soli vyšľahajte na svetlú, nadýchanú penu. Po jednom zašľahajte žĺtky
-
Pridajte preosiatu múku spolu s kypriacim práškom, 50 ml mlieka a vmiešajte do maslovej peny. Jemne na dvakrát zamiešajte z bielkov vyšľahaný sneh.
-
Zmes rozdeľte do dvoch misiek. Do jednej časti zapracujte nad vodnou parou roztopený a trochu vychladnutý orieškový nugát.
-
Do druhej časti cesta zamiešajte marcipán, ktorý ste natrhali do 150 ml horúceho mlieka a dobre rozmiešali. Marcipánovú zmes si pokojne pripravte aj skôr, aby stihla trochu vychladnúť. Primiešajte aj rozmixované pistácie.
-
Bábovkovú formu dobre vymažte maslom a vysypte polohrubou múkou. Dve tretiny tmavého cesta s nugátom nalejte a rovnomerne rozotrite na dno formy. Potom pridajte marcipánovo-pistáciové cesto a zakryte ho poslednou tretinou tmavého cesta.
-
Formu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 45 až 50 minút. Urobte test špajľou. Po upečení nechajte bábovku 5 minút chladnúť vo forme, následne ju vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.
-
Na polevu zohrejte smotanu pod bod varu a zalejte ňou nasekanú čokoládu. Minútu nechajte povoliť a rozmiešajte dohladka. Polejte ňou bábovku a ozdobte nasekanými pistáciami. Dobrú chuť!