Reklama

Mozartova BÁBOVKA z titulky: Naša cukrárka Veronika má fantastický recept!

Mozartova bábovka z titulky Dobrého jedla chutí ako sen - vynikajúci recept!

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veru tak, táto úžasná bábovka, ktorá chutí ako známe guľky, sa prebojovala na titulku novembrového Dobrého jedla. Upečte si ju tiež a pochopíte. Recept hodný zlata!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    6x najlepšie BÁBOVKY: Super RECEPTY, doma sa po nich zapráši!
    Zdroj: NMH

    Toto je božská bábovka inšpirovaná typickými chuťami Mozartových guliek. Marcipánovo-pistáciové jadro, orieškový nugát a horká čokoláda - je jednoducho neodolateľná kombinácia. Recept našej šikovnej cukrárky Veroniky Kollárovej musíte vyskúšať, aj keby kamene padali. Ručíme vám za ňu vlastnými rozmaznanými jazykmi...

    Zdroj: Laura Witteková

    Mozartova bábovka hviezdi na titulke novembrového Dobrého jedla!

    Anketa

    Vyskúšate aj vy skvelý recept na Mozartovu bábovku?

    Zdroj: Laura Witteková

    Mozartova bábovka z titulky Dobrého jedla chutí ako sen - vynikajúci recept!

    Mozartova bábovka

    10 AŽ 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 45 AŽ 50 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 250 g masla izbovej teploty + na vymazanie formy
    • 200 g krupicového cukru
    • štipka soli
    • 6 vajec
    • 300 g hladkej múky
    • pol kypriaceho prášku
    • 200 ml mlieka
    • 200 g orieškového nugátu
    • 150 g marcipánu
    • 75 g pistácií + na ozdobenie
    • polohrubá múka na vysypanie formy

    Na polevu:

    • 50 ml šľahačkovej smotany
    • 150 g tmavej čokolády 54 %

    POSTUP:

    1. Maslo s cukrom a so štipkou soli vyšľahajte na svetlú, nadýchanú penu. Po jednom zašľahajte žĺtky

    2. Pridajte preosiatu múku spolu s kypriacim práškom, 50 ml mlieka a vmiešajte do maslovej peny. Jemne na dvakrát zamiešajte z bielkov vyšľahaný sneh.

    3. Zmes rozdeľte do dvoch misiek. Do jednej časti zapracujte nad vodnou parou roztopený a trochu vychladnutý orieškový nugát.

    4. Do druhej časti cesta zamiešajte marcipán, ktorý ste natrhali do 150 ml horúceho mlieka a dobre rozmiešali. Marcipánovú zmes si pokojne pripravte aj skôr, aby stihla trochu vychladnúť. Primiešajte aj rozmixované pistácie.

    5. Bábovkovú formu dobre vymažte maslom a vysypte polohrubou múkou. Dve tretiny tmavého cesta s nugátom nalejte a rovnomerne rozotrite na dno formy. Potom pridajte marcipánovo-pistáciové cesto a zakryte ho poslednou tretinou tmavého cesta.

    6. Formu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 45 až 50 minút. Urobte test špajľou. Po upečení nechajte bábovku 5 minút chladnúť vo forme, následne ju vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.

    7. Na polevu zohrejte smotanu pod bod varu a zalejte ňou nasekanú čokoládu. Minútu nechajte povoliť a rozmiešajte dohladka. Polejte ňou bábovku a ozdobte nasekanými pistáciami. Dobrú chuť!

    Autori článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.