MLETÉ mäso so zeleninou: Poriadne sýty obedík a vitamíny k tomu
22. 8. 2021, 8:18 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Nevyžaduje veľa práce, aj keď na prvý pohľad tak nevyzerá.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 g miešanej koreňovej zeleniny
- 450 g miešaného mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
- 1 ks malá konzerva fazule
- 2 ks šalotky
- 80 g zeleného hrášku
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks mletá sladká červená paprika
- 150 ml pikantnej paradajkovej omáčky
- 1 ks mäsový vývar";i:10;s:9:"1 ks olej
Postup
Krok 1
Koreňovú zeleninu so šalotkami nakrájame na menšie kocky a opečieme v širšom hrnci na oleji. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a za stáleho obracania mäso opečieme.
Krok 2
Podlejeme teplým vývarom a dusíme 20 minút. Potom do hrnca pridáme paradajkovú omáčku, prelisovaný cesnak, podľa potreby dolejeme vývar a spolu udusíme takmer do mäkka. Pridáme scedenú fazuľu, hrášok a ešte 10 minút povaríme. Podávame s chlebom.