Reklama

MLETÉ mäso so zeleninou: Poriadne sýty obedík a vitamíny k tomu

mleté mäso

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Nevyžaduje veľa práce, aj keď na prvý pohľad tak nevyzerá.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 200 g miešanej koreňovej zeleniny
  • 450 g miešaného mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
  • 1 ks malá konzerva fazule
  • 2 ks šalotky
  • 80 g zeleného hrášku
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks mletá sladká červená paprika
  • 150 ml pikantnej paradajkovej omáčky
  • 1 ks mäsový vývar";i:10;s:9:"1 ks olej

Postup

Krok 1

Koreňovú zeleninu so šalotkami nakrájame na menšie kocky a opečieme v širšom hrnci na oleji. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a za stáleho obracania mäso opečieme.

Krok 2

Podlejeme teplým vývarom a dusíme 20 minút. Potom do hrnca pridáme paradajkovú omáčku, prelisovaný cesnak, podľa potreby dolejeme vývar a spolu udusíme takmer do mäkka. Pridáme scedenú fazuľu, hrášok a ešte 10 minút povaríme. Podávame s chlebom.