Reklama

Máte radi palacinky? Urobte si z nich veľkú tortu

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Máte radi palacinky? Urobte si z nich veľkú tortu

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 15
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 125 g hladkej múky
  • 2 ks vajcia
  • 180 ml mlieka
  • 125 ml vody
  • 3 lyžice roztopeného masla
  • 1 štipka soli
  • 1 ks maslo na pečenie palaciniek

Na krém:

  • 250 g ricotty
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 ks kôra z polovice citróna
  • 1 ks ríbezle (do torty aj na ozdobu)

Postup

Krok 1

Najprv urobte palacinky: Múku, vajcia, mlieko, vodu, maslo a soľ dobre vymiešajte v mise a nechajte oddýchnuť 30 minút.

Krok 2

Nepriľnavú panvicu jemne potrite maslom a nechajte dobre rozohriať. Nalejte za žufanku cesta, dobre ho rozlejte po celej panvici a upečte po oboch stranách. Postup opakujte, kým neminiete cesto. Palacinky nechajte celkom vychladnúť.

Krok 3

Pripravte krém: Do misy dajte všetky suroviny a vyšľahajte ich dotuha.

Krok 4

 Palacinky potreté krémom a posypané ríbezľami vrstvite, kým sa neminú. Tortu nakoniec jemne poprášte práškovým cukrom a ozdobte zvyšnými ríbezľami.