Reklama

Máte doma ANANÁS? Upečte z neho OBRÁTENÝ KOLÁČ! Mňam RECEPT

Ananásový obrátený koláč.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ako zužitkovať ananás? Šťavnatý obrátený koláč je jedna z najchutnejších možností! Tento recept od cukrárky Veroniky Kollárovej si poriadne odložte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Idete piecť a chýba vám vajce, kypriaci prášok alebo droždie? Vieme čím ich nahradiť!

    ANANÁSOVÝ OBRÁTENÝ KOLÁČ

    1 PLECH, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 45 AŽ 50 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Ananásový obrátený koláč.

    Potrebujete:

    Na ananásovú vrstvu:

    • 45 g masla
    • 2 lyžice hnedého cukru
    • 1 čerstvý ananás

    Na cesto:

    • 190 g hladkej múky
    • 1 a pol lyžičky kypriaceho prášku
    • štipka soli
    • 115 g masla izbovej teploty
    • 100 g krupicového cukru
    • 2 vajcia L
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 60 g kyslej smotany
    • 60 ml ananásovej šťavy
    • 60 ml mlieka

    POSTUP:

    1. Predhrejte rúru na 175 °C. Dno formy s rozmerom 30 x 20 cm vyložte papierom na pečenie, vylejte naň rozpustené maslo a posypte hnedým cukrom. Na cukor poukladajte plátky čerstvého ananásu a odložte.
    2. V mise zmiešajte múku, kypriaci prášok a soľ a odložte.
    3. V druhej mise vyšľahajte maslo s cukrom na svetlú penu. Po jednom vmiešajte vajcia, potom pridajte vanilkový extrakt a kyslú smotanu. Ananásovú šťavu a mlieko zmiešajte a pri nízkej rýchlosti primiešajte na dvakrát striedavo s múkovou zmesou.
    4. Cesto nalejte na ananásovú vrstvu a rovnomerne rozotrite. Vložte do vyhriatej rúry a pečte približne 45 až 50 minút.
    5. Koláč vyberte z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť. Potom naň položte servírovací podnos, pretočte hore dnom a odstráňte formu aj papier na pečenie. Nechajte ešte 10 minút chladnúť a môžete podávať.

    Dobrý tip: Ak vám koláč pri pečení začne na povrchu rýchlo hnednúť, prikryte ho alobalom a dopečte.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.