Postup

 krok

V miske zmiešajte tvaroh s vajcom, so štipkou soli a s lyžicou cukru. Pridajte toľko pšeničnej krupice, aby vznikla polotuhá hmota.

 krok

Chvíľu počkajte, kým krupica nasiakne vlhkosť. Kúsok cesta hoďte do vriacej vody, aby ste zistili, či drží a nerozpadne sa. Ak sa rozpadá, vmiešajte ešte trochu krupice.

 krok

Z cesta odoberajte kúsky a baľte do nich umyté a osušené jahody. Vytvarujte guľky. Vyvarte ich v mierne vriacej vode – počkajte, kým nevyplávajú navrch a povarte ešte dve- -tri minúty. Ak urobíte väčšie guľky, varte ich trochu dlhšie.

 krok

Strúhanku opražte na suchej panvici a potom do nej pridajte cukor. Teplé guľky posypte sladkou strúhankou a prelejte roztopeným maslom. Volajte hladošov.