Máte chuť maškrtiť? S MASCARPONE si dezert pripravíte za okamih
16. 10. 2021, 7:10 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Rýchla škola varenia s mascarpone.

BOŽSKY JEDNODUCHÉ
Mascarpone posypte kakaom, čokoládovými hoblinami alebo medom. Naservírujte ho s čerstvým bobuľovým ovocím, figami alebo so sušienkami.
Zdroj: archív
Mascarpone
TIRAMISU A INÉ DOBROTY
Zdroj: archív
Tiramisu
Mascarpone poznáme hlavne ako dôležitú zložku talianskeho kávového dezertu tiramisu. Tento krémový, hladký a hustý syr z kravského mlieka však dodáva bohatú textúru aj slaným jedlám. Pridať ho môžete do omáčky k cestovinám, dá sa ním zahustiť smotanová polievka, primiešajte ho do plnky do kurčaťa alebo si ho natrite na bagetu a dochuťte soľou a bylinkami. Pár lyžičiek pridajte na pečenú zeleninu alebo ho zamiešajte do praženice.
OVERENÉ KOMBINÁCIE
Neutrálna chuť dáva mascarpone možnosť kombinovať ho s najrôznejšími prísadami. Med, figy, javorový sirup či čokoláda sú skvelé, ale pridať k nemu môžete aj hrušky, pomaranč, oranžovú tekvicu, brandy… a naslano parmezán, balzamový ocot, špargľu, polentu, či huby.