Vyrába sa zrazením tučnej smotany pôsobením kyslej látky (citrónovej š ťavy, octu alebo kyseliny citrónovej).

Dobré jedlo/ Laura Witteková

Máte chuť maškrtiť? S MASCARPONE si dezert pripravíte za okamih

Rýchla škola varenia s mascarpone.

BOŽSKY JEDNODUCHÉ

Mascarpone posypte kakaom, čokoládovými hoblinami alebo medom. Naservírujte ho s čerstvým bobuľovým ovocím, figami alebo so sušienkami.

Mascarpone
Mascarpone
Zdroj: archív

TIRAMISU A INÉ DOBROTY

Tiramisu
Tiramisu
Zdroj: archív

Mascarpone poznáme hlavne ako dôležitú zložku talianskeho kávového dezertu tiramisu. Tento krémový, hladký a hustý syr z kravského mlieka však dodáva bohatú textúru aj slaným jedlám. Pridať ho môžete do omáčky k cestovinám, dá sa ním zahustiť smotanová polievka, primiešajte ho do plnky do kurčaťa alebo si ho natrite na bagetu a dochuťte soľou a bylinkami. Pár lyžičiek pridajte na pečenú zeleninu alebo ho zamiešajte do praženice.

OVERENÉ KOMBINÁCIE

Neutrálna chuť dáva mascarpone možnosť kombinovať ho s najrôznejšími prísadami. Med, figy, javorový sirup či čokoláda sú skvelé, ale pridať k nemu môžete aj hrušky, pomaranč, oranžovú tekvicu, brandy… a naslano parmezán, balzamový ocot, špargľu, polentu, či huby.

Čítajte viac
Zelená ŠPARGĽA s pečenými paradajkami: Na štíhlu líniu