Reklama

Máte chuť maškrtiť? S MASCARPONE si dezert pripravíte za okamih

Vyrába sa zrazením tučnej smotany pôsobením kyslej látky (citrónovej š ťavy, octu alebo kyseliny citrónovej).

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Rýchla škola varenia s mascarpone.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Špargľa je zelený zázrak

    BOŽSKY JEDNODUCHÉ

    Mascarpone posypte kakaom, čokoládovými hoblinami alebo medom. Naservírujte ho s čerstvým bobuľovým ovocím, figami alebo so sušienkami.

    Zdroj: archív

    Mascarpone

    TIRAMISU A INÉ DOBROTY

    Mascarpone poznáme hlavne ako dôležitú zložku talianskeho kávového dezertu tiramisu. Tento krémový, hladký a hustý syr z kravského mlieka však dodáva bohatú textúru aj slaným jedlám. Pridať ho môžete do omáčky k cestovinám, dá sa ním zahustiť smotanová polievka, primiešajte ho do plnky do kurčaťa alebo si ho natrite na bagetu a dochuťte soľou a bylinkami. Pár lyžičiek pridajte na pečenú zeleninu alebo ho zamiešajte do praženice.

    OVERENÉ KOMBINÁCIE

    Neutrálna chuť dáva mascarpone možnosť kombinovať ho s najrôznejšími prísadami. Med, figy, javorový sirup či čokoláda sú skvelé, ale pridať k nemu môžete aj hrušky, pomaranč, oranžovú tekvicu, brandy… a naslano parmezán, balzamový ocot, špargľu, polentu, či huby.

    Autor článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.