Maková bábovka: Po večeri nie je nič lepšie
11. 1. 2018, 16:30 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:17)

Zdroj: Anza
Reklama
Maková bábovka: Po večeri nie je nič lepšie
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 6 ks vajec
- 200 g melasového cukru (môže byť aj hnedý)
- 150 ml mlieka
- 220 ml oleja
- 250 g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 50 g makovej múky
- 50 g modrého nemletého maku
- 30 g bieleho nemletého maku
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 1 ks vanilínový cukor
Postup
Krok 1
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne po častiach prilievame mlieko a olej. Prisypeme polohrubú múku s kypriacim práškom, makovú múku, modrý a biely mak a spolu zľahka premiešame.
Krok 2
Formu vymastíme, vysypeme múkou, naplníme cestom a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov pečieme asi 50 minút. Podávame s mascarpone vymiešaným s vanilínovým cukrom.