Reklama

Maková bábovka: Po večeri nie je nič lepšie

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Maková bábovka: Po večeri nie je nič lepšie

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 6 ks vajec
  • 200 g melasového cukru (môže byť aj hnedý)
  • 150 ml mlieka
  • 220 ml oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 50 g makovej múky
  • 50 g modrého nemletého maku
  • 30 g bieleho nemletého maku

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 1 ks vanilínový cukor

Postup

Krok 1

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne po častiach prilievame mlieko a olej. Prisypeme polohrubú múku s kypriacim práškom, makovú múku, modrý a biely mak a spolu zľahka premiešame.

Krok 2

Formu vymastíme, vysypeme múkou, naplníme cestom a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov pečieme asi 50 minút. Podávame s mascarpone vymiešaným s vanilínovým cukrom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!