Reklama

Luxusný CHLEBÍK VO VAJÍČKU: Takto si ho hravo pripravíte doma

Chlieb vo vajíčku s avokádovo-hráškovou nátierkou.

Zdroj: Dobré jedlo/ PETRA ESTERLING

Reklama

Vylepšený chlieb vo vajíčku je skvelá voľba, ak si chcete doma užiť luxusné raňajky, či brunch. Avokádovo-hrášková nátierka a holandská omáčka ho posúvajú do inej dimenzie gastronomického zážitku. Veríme, že vám bude chutiť!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lečo vie mať veľa podôb: Ktoré vám zachutí najviac?

    CHLIEB VO VAJÍČKU S AVOKÁDOVO-HRÁŠKOVOU NÁTIERKOU

    Zdroj: Dobré jedlo/ PETRA ESTERLING

    CHLIEB VO VAJÍČKU S AVOKÁDOVO-HRÁŠKOVOU NÁTIERKOU

    Recept pripravila foodblogerka a fotografka Petra Esterling

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    Na nátierku:

    • 120 g mrazeného hrášku
    • 1 avokádo
    • 20 ml extra panenského olivového oleja
    • soľ, mleté čierne korenie
    • šťava zo štvrť citróna

    Na chlebík:

    • 2 vajíčka z voľného chovu
    • 50 ml mlieka
    • čerstvé bylinky
    • soľ, mleté čierne korenie
    • asi 6 menších krajcov chleba
    • trocha oleja

    Na holandskú omáčku:

    • 80 g masla
    • 2 žĺtky
    • 1 lyžička dijonskej horčice
    • 1 lyžica citrónovej šťavy
    • soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP:

    1. Hrášok dajte do misky a zalejte horúcou vodou. Počkajte, kým sa rozmrazí. Avokádo ošúpte a nakrájajte. Dajte ho do kuchynského robota spolu s rozmrazeným hráškom. Pridajte olivový olej, dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti. Rozmixujte.
    2. Vajíčka rozmixujte vidličkou, pridajte mlieko, bylinky, dochuťte soľou a čiernym korením. Postupne namáčajte do vajíčkovej zmesi 6 menších krajcov chlebíka a opekajte na panvici z oboch strán. Na panvicu dajte trocha olivového oleja, aby sa chlebíky nepripekali.
    3. Pripravte holandskú omáčku: Maslo roztopte a nechajte trochu vychladnúť. Do ohňovzdornej misky dajte žĺtky, horčicu a citrónovú šťavu. Ručne šľahajte nad parou, kým nebudú mať bledožltú farbu. Potom postupne za stáleho miešania prilievajte maslo. Dochuťte soľou a korením. Ak by bola omáčka príliš hustá, zjemnite ju trochou vody.
    4. Chlebíky servírujte s nátierkou, poliate holandskou omáčkou, posypané čerstvo namletým čiernym korením.

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Počuli ste už náš podcast?