Luxusný CHLEBÍK VO VAJÍČKU: Takto si ho hravo pripravíte doma
17. 8. 2023, 8:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Dobré jedlo/ PETRA ESTERLING
Reklama
Vylepšený chlieb vo vajíčku je skvelá voľba, ak si chcete doma užiť luxusné raňajky, či brunch. Avokádovo-hrášková nátierka a holandská omáčka ho posúvajú do inej dimenzie gastronomického zážitku. Veríme, že vám bude chutiť!
Zdroj: Dobré jedlo/archív
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
29 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Lečo vie mať veľa podôb: Ktoré vám zachutí najviac?CHLIEB VO VAJÍČKU S AVOKÁDOVO-HRÁŠKOVOU NÁTIERKOU
Zdroj: Dobré jedlo/ PETRA ESTERLING
CHLIEB VO VAJÍČKU S AVOKÁDOVO-HRÁŠKOVOU NÁTIERKOU
Recept pripravila foodblogerka a fotografka Petra Esterling
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
Na nátierku:
- 120 g mrazeného hrášku
- 1 avokádo
- 20 ml extra panenského olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie
- šťava zo štvrť citróna
Na chlebík:
- 2 vajíčka z voľného chovu
- 50 ml mlieka
- čerstvé bylinky
- soľ, mleté čierne korenie
- asi 6 menších krajcov chleba
- trocha oleja
Na holandskú omáčku:
- 80 g masla
- 2 žĺtky
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Hrášok dajte do misky a zalejte horúcou vodou. Počkajte, kým sa rozmrazí. Avokádo ošúpte a nakrájajte. Dajte ho do kuchynského robota spolu s rozmrazeným hráškom. Pridajte olivový olej, dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti. Rozmixujte.
- Vajíčka rozmixujte vidličkou, pridajte mlieko, bylinky, dochuťte soľou a čiernym korením. Postupne namáčajte do vajíčkovej zmesi 6 menších krajcov chlebíka a opekajte na panvici z oboch strán. Na panvicu dajte trocha olivového oleja, aby sa chlebíky nepripekali.
- Pripravte holandskú omáčku: Maslo roztopte a nechajte trochu vychladnúť. Do ohňovzdornej misky dajte žĺtky, horčicu a citrónovú šťavu. Ručne šľahajte nad parou, kým nebudú mať bledožltú farbu. Potom postupne za stáleho miešania prilievajte maslo. Dochuťte soľou a korením. Ak by bola omáčka príliš hustá, zjemnite ju trochou vody.
- Chlebíky servírujte s nátierkou, poliate holandskou omáčkou, posypané čerstvo namletým čiernym korením.
Čítajte viac z Dobrého jedla: