Reklama

Luxusné raňajky na váš stôl! Avokádovým toastom neodolá nikto

Avocado,And,Poached,Egg,On,Rye,Bread.,Female,Hands,Holding

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chrumkavý chlebík, jemné avokádo a vajíčko? Mňam!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Piknikové tortilly: Takto ich robí moderátor Roman Juraško

    AVOKÁDOVÝ TOAST S POŠÍROVANÝM VAJÍČKOM

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Skvelé raňajky, ktoré vás postavia na nohy!

    Potrebujete:

    • 4 krajce kváskového chleba
    • 1 zrelé avokádo
    • limetkovú šťavu
    • soľ, korenie
    • konopné semienka
    • 4 vajcia
    • 1 lyžica octu
    • poľníček na podávanie

    POSTUP:

    1. Toasty opečte na suchej panvici. Avokádo rozpučte, pokvapkajte limetkovou šťavou, osoľte a okoreňte. Avokádovú zmes navrstvite na opečené krajce chleba.
    2. Pripravte si pošírované vajce: Dajte si variť vodu s 1 lyžicou octu, potom vytvoríte jemný vír vo vode pomocou naberačky a opatrne do neho pridáte rozbité vajce. Vajce necháte variť 3-4 minúty a potom ho opatrne vyberte a položte Jemne dochuťte soľou a korením, posypte konopnými semiačkami a môžete podávať!

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.