Reklama

Hustá OVOCNÁ torta: S čučoriedkami je najlepšia!

torta

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Omámi vás jej chuť a pripomenie leto...

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 3 ks vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 2 lyžice vanilínového cukru
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica postrúhanej citrónovej kôry
  • 120 g polohrubej múky
  • 1 ks maslo na vymazanie
  • 1 ks polohrubá múka na vysypanie formy
  • 2 lyžice citrónového likéru
  • 150 g čučoriedkového džemu";i:10;s:28:"250 ml smotany na šľahanie";i:11;s:18:"250 g čučoriedok";i:12;s:71:"1 ks čokoládové hobliny alebo nasucho opražené mandle na ozdobenie

Postup

Krok 1

Rúru vyhrejeme na 175 stupňov Celzia. Celé vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridáme olej, citrónovú kôru a metličkou postupne vmiešame múku.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Krok za krokom: Čokoládová torta s mascarpone a malinami.

    Krok 2

    Cesto rozotrieme do tortovej formy vymastenej olejom a vysypanej múkou s priemerom 24 cm a pečieme vo vyhriatej rúre 12 minút. Korpus rozrežeme na dve časti, spodnú plát pokvapkáme likérom, natrieme polovicou džemu a prikryjeme vrchným plátom.

    Krok 3

    Vrchný plát natrieme džemom, bohato ozdobíme šľahačkou. Povrch torty posypeme čerstvým ovocím a ozdobíme čokoládou alebo mandľovými lupienkami.