Hustá OVOCNÁ torta: S čučoriedkami je najlepšia!
20. 4. 2021, 10:54 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Omámi vás jej chuť a pripomenie leto...
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 ks vajcia
- 120 g práškového cukru
- 2 lyžice vanilínového cukru
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica postrúhanej citrónovej kôry
- 120 g polohrubej múky
- 1 ks maslo na vymazanie
- 1 ks polohrubá múka na vysypanie formy
- 2 lyžice citrónového likéru
- 150 g čučoriedkového džemu";i:10;s:28:"250 ml smotany na šľahanie";i:11;s:18:"250 g čučoriedok";i:12;s:71:"1 ks čokoládové hobliny alebo nasucho opražené mandle na ozdobenie
Postup
Krok 1
Rúru vyhrejeme na 175 stupňov Celzia. Celé vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridáme olej, citrónovú kôru a metličkou postupne vmiešame múku.

Video Player is loading.
Krok za krokom: Čokoládová torta s mascarpone a malinami.Krok 2
Cesto rozotrieme do tortovej formy vymastenej olejom a vysypanej múkou s priemerom 24 cm a pečieme vo vyhriatej rúre 12 minút. Korpus rozrežeme na dve časti, spodnú plát pokvapkáme likérom, natrieme polovicou džemu a prikryjeme vrchným plátom.
Krok 3
Vrchný plát natrieme džemom, bohato ozdobíme šľahačkou. Povrch torty posypeme čerstvým ovocím a ozdobíme čokoládou alebo mandľovými lupienkami.