Lepšie, než zmrzlinová torta! Jahodovo-bazové SEMIFREDDO chutí výborne a príjemne osvieži
19. 5. 2024, 17:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Čo urobiť s jahodami? Jednoducho z nich pripravte chutnú domácu zmrzlinu, ktorá na vás bude v čakať v mrazničke vždy, keď sa vám zažiada osvieženie.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
24 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Jahoda a rebarbora si v týchto dezertoch náramne rozumejúZdroj: Laura Witteková
Jahodovo-bazové semifreddo.
JAHODOVO-BAZOVÉ SEMIFREDDO
10 PORCIÍ PRÍPRAVA 25 MINÚT + MRAZENIE
Potrebujete:
- 500 g jahôd
- 50 g krupicového cukru
- 6 lyžíc bazového sirupu
- 300 g šľahačkovej smotany
- 300 g hustého gréckeho jogurtu
POSTUP:
- Litrovú formu na chlieb vysteľte potravinárskou fóliou. Do hrnca vsypte 300 g očistených jahôd nakrájaných na menšie kúsky. Pridajte cukor, 4 lyžice bazového sirupu. Varte, kým jahody nepustia šťavu a tá sa na polovicu zredukuje. Nechajte vychladnúť.
- Smotanu vyšľahajte na pevné špičky, primiešajte jogurt a vychladnutú jahodovú zmes. Pridajte 100 g čerstvých jahôd nakrájaných na menšie kúsky. Zmes preložte do pripravenej formy a povrch rovnomerne uhlaďte. Zakryte fóliou a vložte do mrazničky aspoň na 5 hodín, ideálne však cez noc.
- Pred servírovaním, vyberte semifreddo z mrazničky, vyklopte z formy a odstráňte fóliou. Položte na tanier a ozdobte zvyšnými čerstvými jahodami, ktoré ste premiešali s 2 lyžicami bazového sirupu.