Reklama

Lepšie, než zmrzlinová torta! Jahodovo-bazové SEMIFREDDO chutí výborne a príjemne osvieži

Jahodovo-bazové semifreddo.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Čo urobiť s jahodami? Jednoducho z nich pripravte chutnú domácu zmrzlinu, ktorá na vás bude v čakať v mrazničke vždy, keď sa vám zažiada osvieženie.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:18
Remaining Time 0:18
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jahoda a rebarbora si v týchto dezertoch náramne rozumejú

    Zdroj: Laura Witteková

    Jahodovo-bazové semifreddo.

    JAHODOVO-BAZOVÉ SEMIFREDDO

    10 PORCIÍ PRÍPRAVA 25 MINÚT + MRAZENIE

    Potrebujete:

    • 500 g jahôd
    • 50 g krupicového cukru
    • 6 lyžíc bazového sirupu
    • 300 g šľahačkovej smotany
    • 300 g hustého gréckeho jogurtu

    POSTUP:

    1. Litrovú formu na chlieb vysteľte potravinárskou fóliou. Do hrnca vsypte 300 g očistených jahôd nakrájaných na menšie kúsky. Pridajte cukor, 4 lyžice bazového sirupu. Varte, kým jahody nepustia šťavu a tá sa na polovicu zredukuje. Nechajte vychladnúť.
    2. Smotanu vyšľahajte na pevné špičky, primiešajte jogurt a vychladnutú jahodovú zmes. Pridajte 100 g čerstvých jahôd nakrájaných na menšie kúsky. Zmes preložte do pripravenej formy a povrch rovnomerne uhlaďte. Zakryte fóliou a vložte do mrazničky aspoň na 5 hodín, ideálne však cez noc.
    3. Pred servírovaním, vyberte semifreddo z mrazničky, vyklopte z formy a odstráňte fóliou. Položte na tanier a ozdobte zvyšnými čerstvými jahodami, ktoré ste premiešali s 2 lyžicami bazového sirupu.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.