Lepší ste ešte nejedli! Na HRACHOVÝ PRÍVAROK S ÚDENÝM máme skvelý RECEPT
3. 2. 2024, 9:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Natália Jablonková
Reklama
Ako uvariť výborný hrachový prívarok? Ak to skúsite podľa nášho receptu, zaručene sa vám podarí.
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: Valentína Nídelová
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
12 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Dokonalé zimné jedlo PEČENÉ ZEMIAKY: Vylepšite ich chutnými plnkami!HRACHOVÝ PRÍVAROK S ÚDENÝM MÄSOM A CHRUMKAVOU CIBUĽKOU
5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 2 HODINY
Zdroj: Natália Jablonková
Hrachový prívarok s údeným mäsom a chrumkavou cibuľkou.
Potrebujete:
- 500 g sušeného žltého hrachu
- 500 g údeného mäsa
- 2 cibule
- 1 lyžička rasce
- 3 strúčiky cesnaku
- pol lyžičky sušeného majoránu
- štipka nastrúhaného muškátového orieška
- 1 bobkový list
- soľ, mleté čierne korenie
- bravčová masť
NA PRÍLOHU:
- 2 šalotky alebo malá cibuľa
- trochu hladkej múky
- olej alebo masť na vysmážanie
- oškvarky
- ocot podľa chuti
- dobrý chlieb
POSTUP:
- Hrach cez noc namočte do studenej osolenej vody.
- Na masti osmažte údené mäso zo všetkých strán. Mäso vyberte, ak treba, pridajte masť a osmažte na nej očistenú a nahrubo nakrájanú cibuľu s celou rascou.
- Pridajte prelisovaný cesnak, sušený majorán, muškátový oriešok, bobkový list a mleté čierne korenie. Do hrnca vráťte mäso, zalejte ho vodou (nemusí ňou byť úplne zakryté), prikryte pokrievkou a varte do zmäknutia 1-2 hodiny.
- Mäso vyberte a udržujte v teple. Do hrnca vsypte prepláchnutý napučaný hrach a uvarte ho. Nechajte mierne vychladnúť a prívarok rozmixujte nahladko.
- Ak je prívarok hustý, zrieďte ho vodou, dochuťte soľou a korením, prelisovaným strúčikom cesnaku alebo trochou octu.
- Šalotky alebo cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenšie krúžky. Jednotlivé vrstvy cibuľových krúžkov od seba oddeľte, obaľte v múke a krátko vypražte v oleji alebo masti.
- Prívarok môžete servírovať s kúskami údeného, opraženou cibuľou, nadrobno posekanými oškvarkami a dobrým chlebom.