Reklama

Lepší ste ešte nejedli! Na HRACHOVÝ PRÍVAROK S ÚDENÝM máme skvelý RECEPT

Hrachový prívarok s údeným mäsom a chrumkavou cibuľkou.

Zdroj: Natália Jablonková

Reklama

Ako uvariť výborný hrachový prívarok? Ak to skúsite podľa nášho receptu, zaručene sa vám podarí.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dokonalé zimné jedlo PEČENÉ ZEMIAKY: Vylepšite ich chutnými plnkami!

    HRACHOVÝ PRÍVAROK S ÚDENÝM MÄSOM A CHRUMKAVOU CIBUĽKOU

    5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 2 HODINY

    Zdroj: Natália Jablonková

    Hrachový prívarok s údeným mäsom a chrumkavou cibuľkou.

    Potrebujete:

    • 500 g sušeného žltého hrachu
    • 500 g údeného mäsa
    • 2 cibule
    • 1 lyžička rasce
    • 3 strúčiky cesnaku
    • pol lyžičky sušeného majoránu
    • štipka nastrúhaného muškátového orieška
    • 1 bobkový list
    • soľ, mleté čierne korenie
    • bravčová masť

    NA PRÍLOHU:

    • 2 šalotky alebo malá cibuľa
    • trochu hladkej múky
    • olej alebo masť na vysmážanie
    • oškvarky
    • ocot podľa chuti
    • dobrý chlieb

    POSTUP:

    1. Hrach cez noc namočte do studenej osolenej vody.
    2. Na masti osmažte údené mäso zo všetkých strán. Mäso vyberte, ak treba, pridajte masť a osmažte na nej očistenú a nahrubo nakrájanú cibuľu s celou rascou.
    3. Pridajte prelisovaný cesnak, sušený majorán, muškátový oriešok, bobkový list a mleté čierne korenie. Do hrnca vráťte mäso, zalejte ho vodou (nemusí ňou byť úplne zakryté), prikryte pokrievkou a varte do zmäknutia 1-2 hodiny.
    4. Mäso vyberte a udržujte v teple. Do hrnca vsypte prepláchnutý napučaný hrach a uvarte ho. Nechajte mierne vychladnúť a prívarok rozmixujte nahladko.
    5. Ak je prívarok hustý, zrieďte ho vodou, dochuťte soľou a korením, prelisovaným strúčikom cesnaku alebo trochou octu.
    6. Šalotky alebo cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenšie krúžky. Jednotlivé vrstvy cibuľových krúžkov od seba oddeľte, obaľte v múke a krátko vypražte v oleji alebo masti.
    7. Prívarok môžete servírovať s kúskami údeného, opraženou cibuľou, nadrobno posekanými oškvarkami a dobrým chlebom.