Lahodný zákusok MILLE FEUILLE S KÁVOVÝM KRÉMOM budete milovať!
17. 11. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Dobré jedlo/Popradská
Reklama
Tento krehký francúzsky zákusok očarí všetkých vašich hostí počas predvianočných návštev. Chrumkavý korpus a lahodný kávový krém opantajú vaše chuťové poháriky.

Video Player is loading.
Lahodný zákusok MILLE FEUILLE S KÁVOVÝM KRÉMOM budete milovať!Mille feuille s kávovým krémom
6 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
Na korpus:
- 1 balenie lístkového cesta
- 2 lyžice práškového cukru
- lieskové oriešky
Na krém:
- 3 plátky želatíny
- 3 žĺtky
- 50 g krupicového cukru
- 25 g kukuričného škrobu
- 1 lyžička mletej kávy Popradskej kávy Crema Intenso Aroma
- 200 ml mlieka
- 50 ml silného espressa Popradskej kávy Crema Intenso Aroma
- 25 g masla
- 125 ml smotany na šľahanie
- 20 g práškového cukru
POSTUP:
- Najskôr si pripravte krém. Želatínu namočte do studenej vody a nechajte napučať. Žĺtky vyšľahajte s krupicovým cukrom na hustú, svetlú penu. Pridajte kukuričný škrob, mletú kávu a zašľahajte ho. K žĺtkom postupne prilejte tretinu mlieka, kávu a dobre zapracujte. Za stáleho miešania do zmesi vlejte zohriate zvyšné mlieko. Prelejte späť do hrnca a uvarte hustý krém. Odstavte a zamiešajte maslo. Keď teplota krému dosiahne približne 50 °C, zamiešajte želatínu. Potom povrch uhlaďte a zakryte potravinárskou fóliou. Nechajte úplne vychladnúť.
- Lístkové cesto rozložte na papier na pečenie a preneste ho rovno na plech. Cesto prikryte ďalším plátom papiera a zhora zaťažte ďalším plechom. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte 20 minút. Potom horný plech odložte, odstráňte aj papier, posypte práškovým cukrom a dopečte ešte 5 minút, aby povrch skaramelizoval. Ostrým nožom nakrájajte na rovnaké obdĺžniky.
- Na dokončenie krému vyšľahajte šľahačku a ku koncu šľahania pridajte vychladnutý kávový krém. Krém preložte do cukrárenského vrecka a nastriekajte na spodné plátky upečeného lístkového cesta. Posypte nasekanými lieskovými orieškami, prikryte ďalším plátkom cesta. Postup ešte raz opakujte. Ozdobte krémom, lieskovými orieškami a práškovým cukrom.