Reklama

Lahodný zákusok MILLE FEUILLE S KÁVOVÝM KRÉMOM budete milovať!

mille feuille

Zdroj: Dobré jedlo/Popradská

Reklama
dj

PR článok

Tento krehký francúzsky zákusok očarí všetkých vašich hostí počas predvianočných návštev. Chrumkavý korpus a lahodný kávový krém opantajú vaše chuťové poháriky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lahodný zákusok MILLE FEUILLE S KÁVOVÝM KRÉMOM budete milovať!

    Mille feuille s kávovým krémom

    6 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    Na korpus:

    • 1 balenie lístkového cesta
    • 2 lyžice práškového cukru
    • lieskové oriešky

    Na krém:

    • 3 plátky želatíny
    • 3 žĺtky
    • 50 g krupicového cukru
    • 25 g kukuričného škrobu
    • 1 lyžička mletej kávy Popradskej kávy Crema Intenso Aroma
    • 200 ml mlieka
    • 50 ml silného espressa Popradskej kávy Crema Intenso Aroma
    • 25 g masla
    • 125 ml smotany na šľahanie
    • 20 g práškového cukru

    POSTUP:

    1. Najskôr si pripravte krém. Želatínu namočte do studenej vody a nechajte napučať. Žĺtky vyšľahajte s krupicovým cukrom na hustú, svetlú penu. Pridajte kukuričný škrob, mletú kávu a zašľahajte ho. K žĺtkom postupne prilejte tretinu mlieka, kávu a dobre zapracujte. Za stáleho miešania do zmesi vlejte zohriate zvyšné mlieko. Prelejte späť do hrnca a uvarte hustý krém. Odstavte a zamiešajte maslo. Keď teplota krému dosiahne približne 50 °C, zamiešajte želatínu. Potom povrch uhlaďte a zakryte potravinárskou fóliou. Nechajte úplne vychladnúť.
    2. Lístkové cesto rozložte na papier na pečenie a preneste ho rovno na plech. Cesto prikryte ďalším plátom papiera a zhora zaťažte ďalším plechom. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte 20 minút. Potom horný plech odložte, odstráňte aj papier, posypte práškovým cukrom a dopečte ešte 5 minút, aby povrch skaramelizoval. Ostrým nožom nakrájajte na rovnaké obdĺžniky.
    3. Na dokončenie krému vyšľahajte šľahačku a ku koncu šľahania pridajte vychladnutý kávový krém. Krém preložte do cukrárenského vrecka a nastriekajte na spodné plátky upečeného lístkového cesta. Posypte nasekanými lieskovými orieškami, prikryte ďalším plátkom cesta. Postup ešte raz opakujte. Ozdobte krémom, lieskovými orieškami a práškovým cukrom.

    Popradská káva a Dobré jedlo želá všetkým kávičkárom dobrú chuť!