Postup

 krok

Z kuriatok vyrežte stehná a prsia aj s krídlom. Z krídiel odrežte posledné dva články, zo stehien členkový kĺb. Odrezky spolu s chrbtami môžete použiť na vývar.

 krok

Zmiešajte múku, mletú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie a v tejto zmesi obaľte kuracie kúsky. 

 krok

Panvicu s vyšším okrajom krátko rozpáľte, pridajte trochu oleja a kúsok masla a na tuku z oboch strán opražte kuracie kúsky. Vyberte ich a v tom istom tuku opražte nadrobno pokrájané cibule.

 krok

K cibuli pridajte cesnak a zaprášte mletou červenou paprikou. Krátko osmažte, do panvice vráťte stehná a zalejte ich, nie však celé, vývarom alebo vodou. 5. Ak chcete omáčku zahustiť zemiakom, vložte ho do panvice očistený a nakrájaný na väčšie kúsky. Panvicu prikryte. Keď sú stehná uvarené, pridajte k nim prsia a ešte pár minút poduste.

 krok

Mäso vyberte, odložte na teplé miesto a omáčku rozmixujte. Ak ju zahustíte múkou a smotanou, paprikáš ešte povarte. Do panvice vráťte mäso.

 krok

Pripravte halušky: Žihľavu umyte a povarte v osolenej vriacej vode 1-2 minúty, kým nezvädne. Zlejte, prepláchnite studenou vodou a riadne osušte.

 krok

Vajcia rozmixujte so žihľavou, pridajte soľ a mleté čierne korenie a postupne ručne primiešajte semolinu alebo polohrubú múku. Pridajte trochu vody a roztopené maslo. Cesto má byť polotuhé.

 krok

Uvarte jednu halušku vo vriacej osolenej vode. Ochutnajte ju a dochuťte zvyšok haluškového cesta, ak treba. Halušky vhadzujte z lopárika do vriacej vody a povarte ich ešte pár minút potom, čo vyplávajú na povrch. Zlejte a prepláchnite studenou vodou.

Kategórie