Reklama

Lahodné marhuľové rožteky KIFLI: Odložte si recept z Maďarska na Vianoce!

Marhuľové rožteky - kifli

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept na jednoduché rožteky s marhuľovým džemom si poriadne odložte! Chutia fantasticky a ich príprava netrvá dlho.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Petra Tóthová piekla so synčekom tekvicové cupcakes

    Tradičné maďarské rožteky si isto obľúbite! Tieto rožteky sa pečú obvykle na Vianoce a okrem marhuľového džemu ich v Maďarsku plnia aj orechovou alebo makovou náplňou. Ale upiecť si ich môžete kedykoľvek počas roka, lebo ku kávičke alebo čaju vám budú chutiť vždy výborne a upečené ich máte raz-dva!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Marhuľové rožteky - kifli

    MARHUĽOVÉ ROŽTEKY – KIFLI

    50 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 12 AŽ 15 MINÚT, CHLADENIE

    Potrebujete:

    • 230 g masla izbovej teploty
    • 60 g práškového cukru + na posypanie
    • 230 g tučného jemného tvarohu
    • 270 g hladkej múky
    • pol lyžičky soli
    • hustejší marhuľový džem

    POSTUP:

    1. V mise vyšľahajte maslo s cukrom na svetlú penu. Pridajte tvaroh a zapracujte.
    2. Vsypte preosiatu múku, soľ a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do fólie a vložte na dve hodiny do chladničky.
    3. Cesto rozdeľte na štyri časti. Jednu časť na jemne pomúčenej doske rozvaľkajte na hrúbku približne 3 až 4 mm a ostatné cestá zatiaľ nechajte chladiť. Cesto rozkrájajte približne na rovnaké štvorčeky s rozmerom 5 x 5 cm.
    4. Na každý štvorček uložte lyžičku hustého marhuľového džemu a protiľahlé okraje spojte. Jemne zatlačte, aby sa cesto spojilo. Rožteky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Takto pokračujte aj so zvyšným cestom.
    5. Rožteky posypte práškovým cukrom a vložte do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte približne 12 až 15 minút. Po upečení nechajte rožteky vychladnúť, ešte raz ich posypte práškovým cukrom a podávaj

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.