Reklama

Lahodné KARAMELKY ako sen: Keď ochutnáte tento RECEPT na DOMÁCE, iné už nebudete chcieť!

Karamelky.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Milujete sladkosti? Vyskúšajte domáce karamelky podľa cukrárky Dobrého jedla! Jedinečný recept na karamelky zaručene zvládne každý. Stačí 25 minút prípravy a 20 minút varenia.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Cukrár Miňo Macuľa upiekol sviatočné rezy: Skúste ich podľa neho!

    KARAMELKY

    20 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE, VARENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 ml šľahačkovej smotany 40 %
    • 65 g masla
    • 290 g krupicového cukru
    • 240 g medu
    • štipka soli

    POSTUP:

    1. Formu s rozmerom 20 x 20 cm vyložte papierom na pečenie. Do hrnca dajte zohriať smotanu s maslom, tak aby sa maslo úplne rozpustilo. Odstavte a nechajte v teple.
    2. Do hlbokej panvice dajte cukor s medom a na strednom plameni zohrievajte. Miešajte, pokiaľ sa cukor neroztopí. Teraz zmes priveďte do varu a varte, pokiaľ nebude mať teplotu 154 °C, potom vlejte zohriatu smotanu s maslom, dobre premiešajte a varte spolu približne 11 až 12 minút, tak by teplota vystúpila na 127 °C. Vtedy karamel opatrne nalejte do formy a nechajte pri izbovej teplote asi 4 hodiny chladnúť do stuhnutia.
    3. Karamel vyberte z formy a nakrájajte na 1 cm široké pásy. Každý pásik prekrojte ešte na polovicu a karamelku z každej strany rovnomerne zatočte. Hotové karamelky udržujte v chlade.

    Vyskúšajte ďalšie sladké recepty z Dobrého jedla:

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.