Lahodné KARAMELKY ako sen: Keď ochutnáte tento RECEPT na DOMÁCE, iné už nebudete chcieť!
17. 1. 2024, 9:32 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Milujete sladkosti? Vyskúšajte domáce karamelky podľa cukrárky Dobrého jedla! Jedinečný recept na karamelky zaručene zvládne každý. Stačí 25 minút prípravy a 20 minút varenia.
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
30 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Cukrár Miňo Macuľa upiekol sviatočné rezy: Skúste ich podľa neho!KARAMELKY
20 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE, VARENIE 20 MINÚT
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Karamelky.
Potrebujete:
- 250 ml šľahačkovej smotany 40 %
- 65 g masla
- 290 g krupicového cukru
- 240 g medu
- štipka soli
POSTUP:
- Formu s rozmerom 20 x 20 cm vyložte papierom na pečenie. Do hrnca dajte zohriať smotanu s maslom, tak aby sa maslo úplne rozpustilo. Odstavte a nechajte v teple.
- Do hlbokej panvice dajte cukor s medom a na strednom plameni zohrievajte. Miešajte, pokiaľ sa cukor neroztopí. Teraz zmes priveďte do varu a varte, pokiaľ nebude mať teplotu 154 °C, potom vlejte zohriatu smotanu s maslom, dobre premiešajte a varte spolu približne 11 až 12 minút, tak by teplota vystúpila na 127 °C. Vtedy karamel opatrne nalejte do formy a nechajte pri izbovej teplote asi 4 hodiny chladnúť do stuhnutia.
- Karamel vyberte z formy a nakrájajte na 1 cm široké pásy. Každý pásik prekrojte ešte na polovicu a karamelku z každej strany rovnomerne zatočte. Hotové karamelky udržujte v chlade.