Reklama

Lahodná polievka z PEČENEJ ZELENINY s KOKOSOVÝM mliekom

Lahodná polievka z pečenej zeleniny.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Skvelá sýta polievka, vhodná na jesenné dni.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAKLADANÝ CAMEMBERT: Dobrota, ktorú môžete aj darovať!

    POLIEVKA Z PEČENEJ ZELENINY S KOKOSOVÝM MLIEKOM

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT,

    Zdroj: Shutterstock

    Lahodná polievka z pečenej zeleniny.

    Potrebujete:

    • 3 mrkvy
    • 1 petržlen
    • polovica kalerábu
    • 1 cibuľa
    • 1 hlavička cesnaku
    • 4 väčšie paradajky
    • 1 paprika
    • 1 lyžica oleja
    • 200 ml zeleninového vývaru
    • 1 plechovka kokosového mlieka ";i:10;s:14:"soľ, korenie ";i:11;s:22:"krutóny na podávanie

    POSTUP:

    1. Zeleninu očistite, nakrájajte na približne rovnaké kúsky, cesnak nešúpte, rozložte na plech na pečenie, pokvapkajte olejom, posoľte, pokoreňte a dajte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečete približne 30 minút.
    2. Upečenú zeleninu dajte do mixéra, cesnak vytlačte zo šupky, prilejte vývar a dohladka rozmixujte. Vylejte do hrnca, pridajte kokosové mlieko a prevarte. V prípade potreby dosoľte a dokoreňte. Podávajte s krutónmi.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.