Postup

 krok

Plech vysteľte papierom na pečenie a rozložte naň očistené dva koreňové petržleny nakrájané na kúsky. Tretí petržlen pomocou škrabky na zemiaky nakrájajte na tenké plátky, ktoré použijete na záverečné zdobenie. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 15-20 minút.

 krok

Na masle alebo olivovom oleji opečte umyté, osušené kuracie mäso nakrájané na tenké rezance. Osoľte, okoreňte, premiešajte a potom vyberte z hrnca. Vo výpeku opečte očistenú a najemno nasekanú šalotku, pridajte ošúpané zemiaky nakrájané na kocky a nakoniec vložte opečené mäso. Premiešajte a zalejte hydinovým vývarom. Nechajte variť 15 minút, aby zemiaky zmäkli. Asi 5 minút pred koncom varenia pridajte do polievky pečený petržlen. 

 krok

Polievku odstavte, nechajte mierne vychladnúť a potom ju rozmixujte ponorným mixérom na jemnú hmotu. Prilejte smotanu, dochuťte štipkou nastrúhaného muškátového orieška, prípadne soľou. Polievku podávajte ozdobenú petržlenovými čipsami a vňaťou.

Kategórie