ZEMIAKOVÝ PAPRIKÁŠ
Recept na zemiakový paprikáš, po ktorom si vaši milovaní oblížu všetky prsty, nájdete v článku.
Zdroj: Veronika Kollárová/Lýdia Czakó
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15-20 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g nových zemiakov
- 1 veľká cibuľa
- 2 lyžičky mletej papriky
- voda
- 1 veľká kapia
- soľ, korenie podľa chuti
- bravčová masť
- petržlenová vňať na ozdobu
POSTUP:
- Zemiaky očistite a pokrájajte na štvrťky. Na horúcej masti speňte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte mletú červenú papriku a pokrájané zemiaky. Osoľte, okoreňte, podlejte trochou vody a duste.
- Keď sú zemiaky polomäkké, pridajte nakrájanú kapiu a varte do zmäknutia. Paprikáš podávajte ozdobený petržlenovou vňaťou.