Lacné jedlo hotové do pol hodiny? ZEMIAKOVÝ PAPRIKÁŠ zasýti celú rodinu!
14. 9. 2023, 6:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Veronika Kollárová/Lýdia Czakó
Reklama
Suroviny na fantastický zemiakový paprikáš vám neurobia prievan v peňaženke a uvarený ho máte šmahom ruky.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
48 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOVZEMIAKOVÝ PAPRIKÁŠ
Zdroj: Veronika Kollárová/Lýdia Czakó
Recept na zemiakový paprikáš, po ktorom si vaši milovaní oblížu všetky prsty, nájdete v článku.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15-20 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g nových zemiakov
- 1 veľká cibuľa
- 2 lyžičky mletej papriky
- voda
- 1 veľká kapia
- soľ, korenie podľa chuti
- bravčová masť
- petržlenová vňať na ozdobu
POSTUP:
- Zemiaky očistite a pokrájajte na štvrťky. Na horúcej masti speňte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte mletú červenú papriku a pokrájané zemiaky. Osoľte, okoreňte, podlejte trochou vody a duste.
- Keď sú zemiaky polomäkké, pridajte nakrájanú kapiu a varte do zmäknutia. Paprikáš podávajte ozdobený petržlenovou vňaťou.