Reklama

KURČA v jogurtovej marináde: Trochu iná chuť, nech to nie je stále to isté

kurča

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Ako pripravujete kura vy? My máme skvelý tip, čím ho nasiaknuť.

  • Dĺžka prípravy (min): 190
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks horné + 2 dolné kuracie stehná
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica drvenej rasce
  • 1 ks soľ
  • 1 lyžica rozdrvených semienok koriandra
  • 2 lyžice mletej červenej papriky
  • 1 lyžica korenia karí
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica masla";i:10;s:54:"1 ks ryža, varené zemiaky alebo šalát ako príloha

Postup

Krok 1

Kuracie mäso umyte a osušte. Do jogurtu vmiešajte olúpané a prelisované strúčiky cesnaku, pridajte rascu, soľ, koriander, mletú papriku a korenie karí. Dobre vymiešajte a rukou naneste na celý povrch mäsa. Odložte do uzavretej nádoby a nechajte v chlade marinovať aspoň 2 hodiny, najlepšie však cez noc.

Krok 2

Pripravené mäso vložte do pekáča, pokvapkajte olejom a pridajte maslo. Pečte 40 až 50 minút pri teplote 200 °C. Podľa potreby podlejte vodou a oblievajte vlastnou šťavou. Podávajte s ryžou, varenými zemiakmi alebo s čerstvým listovým šalátom.