KURČA v jogurtovej marináde: Trochu iná chuť, nech to nie je stále to isté
21. 6. 2021, 6:34 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Ako pripravujete kura vy? My máme skvelý tip, čím ho nasiaknuť.
- Dĺžka prípravy (min): 190
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks horné + 2 dolné kuracie stehná
- 200 ml gréckeho jogurtu
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 lyžica drvenej rasce
- 1 ks soľ
- 1 lyžica rozdrvených semienok koriandra
- 2 lyžice mletej červenej papriky
- 1 lyžica korenia karí
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica masla";i:10;s:54:"1 ks ryža, varené zemiaky alebo šalát ako príloha
Postup
Krok 1
Kuracie mäso umyte a osušte. Do jogurtu vmiešajte olúpané a prelisované strúčiky cesnaku, pridajte rascu, soľ, koriander, mletú papriku a korenie karí. Dobre vymiešajte a rukou naneste na celý povrch mäsa. Odložte do uzavretej nádoby a nechajte v chlade marinovať aspoň 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
Krok 2
Pripravené mäso vložte do pekáča, pokvapkajte olejom a pridajte maslo. Pečte 40 až 50 minút pri teplote 200 °C. Podľa potreby podlejte vodou a oblievajte vlastnou šťavou. Podávajte s ryžou, varenými zemiakmi alebo s čerstvým listovým šalátom.