Reklama

KURACIE stehná: Urobte ich tentoraz na vidiecky spôsob

KURACIE stehná: Urobte ich tentoraz na vidiecky spôsob

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tento spôsob oceníte. Už ste ho vyskúšali?

  • Dĺžka prípravy (min): 55
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 - 5 ks kuracích stehien
  • 10 ks zemiakov
  • 4 ks červené cibule
  • 150 g anglickej slaniny
  • 1 ks sušený tymian na posypanie mäsa
  • 1 ks soľ, mleté biele korenie
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Zemiaky ošúpte, umyte a pokrájajte na plátky. Dno pekáča vymastite a poukladáme naň zemiaky. Osoľte. 

Krok 2

Na zemiaky poukladajte umyté a osušené kuracie stehná. Tie tiež posypte soľou, mletým bielym korením a sušeným tymianom.

Krok 3

Cibuľu očistite a nakrájajte na osminky. Poukladajte ju okolo mäsa a všetko posypte slaninou nakrájanou na kocky.

Krok 4

Pripravené mäso so zemiakmi a cibuľou zľahka pokvapkajte olejom, pekáč zakryjte alobalom a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút.

Krok 5

Asi 10 minút pred dopečením alobal odstráňte, aby sa mäso upieklo do zlatista.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!