Reklama

KURACIE prsia na víne s čili: Náročnejší jedáci si ešte pridajú karí a mandle

kura

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chrumkavé a poriadne aromatické.

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks karí korenie
  • 1 ks provensalské bylinky
  • 2 ks farebné čili papričky
  • 80 g mandlí
  • 1 ks olej
  • 1 lyžica masla
  • trochu ks hladkej múky na zahustenie
  • 200 ml bieleho vína

Postup

Krok 1

Kuracie prsia umyte, osušte, pokrájajte a jemne rozklepte. Mäso osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a posypte provensalskými bylinkami.

Krok 2

V panvici rozohrejte olej a mäso opečte z oboch strán. Vyberte, do výpeku dajte lyžicu masla, vložte nadrobno nakrájané čili papričky zbavené zrniečok a opečte.

Krok 3

Prilejte biele víno, poprášte karí korením, pridajte opečené kuracie prsia, mandle a spolu povarte. Na záver šťavu zahustite hladkou múkou. Podávajte s uvarenou ryžou.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!