Reklama

KURACIE prsia s medovým baklažánom: Poriadne sladká delená strava

kura

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Medové kuriatko vám dnes zlepší náladu.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracie prsia
  • 1 ks väčší baklažán
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica čili pasty
  • 2 až 3 lyžice tekutého medu
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Kuracie prsia umyte, osušte a preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Mäso pokvapkajte olivovým olejom a osoľte.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vynikajúca kuracia paella podľa kuchára Ľuboša: Lepšiu ste nejedli!

    Krok 2

    Rúru vyhrejte na 180 - 200 °C. Baklažán umyte a priečne pokrájajte na tenké plátky. V miske vymiešajte med a čili pastu. Pridajte plátky baklažánu a dôkladne premiešajte.

    Krok 3

    Baklažán pridajte ku kuraťu a vložte do vyhriatej rúry. Pečte asi 40 minút a podávajte s obľúbeným listovým šalátom.

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!